srednja škola

Nakon ljetnog upisnog roka završenog 13. srpnja, u Srednju školu Pakrac na jesen će krenuti novih 113 učenika koji su popunili svih 20 mjesta u usmjerenju opće gimnazije, 44 mjesta u medicinskim sestrama/tehničarima opće njege i 20 mjesta za fizioterapeutskog tehničara.

U građevinske tehničare krenut će 18 učenika, u montere suhe gradnje četvero, a sedam učenika školovat će se za rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima. Za jesenski upisni rok koji će trajati od 21. do 25. kolovoza, ostalo je ukupno 11 slobodnih mjesta od čega dva u građevinarima, šest u monterima SG i tri u rukovateljima SGS, potvrdila nam je Ljiljana Rupena Kelemen, zamjenica ravnatelja Srednje škole Pakrac.

Prvi razred pakračke gimnazije na jesen će pohađati 14 Pakračana i pet Lipičana. Također iz lipičke osnovne škole dolaze dvije buduće medicinske sestre i tri fizioterapeuta. U građevinske tehničare upisalo se po tri učenika iz Pakraca, isto kao i za rukovatelja SGS, dok su od troje montera SG s našeg područja jedan pakrački osnovnoškolac i dva lipička.

„Grad Pakrac i ove godine sufinancira i potiče upis u opću gimnaziju i građevinske tehničare te će kupiti cijeli komplet udžbenika za sve učenike 3. razreda tih smjerova, u vrijednosti od 7.800 eura, dok će učenici morati kupiti radne bilježnice. Prvi i drugi razredi udžbenike će naslijediti od starijih generacija. Ova je akcija vidno dala rezultate jer su nam već tri godine oba razreda popunjena u ljetnom krugu“ rekla je Rupena Kelemen i pritom zahvalila Gradu u ime škole, roditelja i njihove djece.

Velik interes za Učenički dom

U idućoj školskoj godini Učenički dom Srednje škole Pakrac primit će 32 učenika, od čega 11 mladića i 21 djevojku, a upisi traju do 19. srpnja. Vrlo vjerojatno će sva mjesta biti popunjena već u ljetnom roku, jer je bilo dvostruko više zainteresiranih nego što ima slobodnih mjesta, doznajemo od Livije Grubišić, voditeljice Doma.