DSC 0635

U prepunom Hrvatskom domu sinoć je obilježen Dan Osnovne škole braće Radića Pakrac svečanom priredbom kojom je oživljen duh hrvatske književnosti u čast 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić Mažuranić.

„Dan škole je prilika da vratimo pogled unatrag u školsku godinu koja će uskoro i završiti, a u kojoj smo svojim aktivnostima nastojali obogatiti život škole, ali i lokalne zajednice u kojoj djelujemo. Nastojali smo ostvarivati naše ciljeve poput aktivnog učenja, njegovanja rada rukama, brigu o učenicima koji mogu i žele više, poticanje čitanja i motivacije za čitanje. Posebno smo ponosni na naša priznanja, drugi najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj, dobivanje Erasmus akreditacije i oznaku eTwinning škole. Sve to govori o nama, da smo prepoznati kao inspirativni model drugim školama i da pridonosimo nastojanju da iz naše škole izađu bolji učenici, bolji ljudi, bolji i aktivniji građani. Sve ovo moguće je ostvariti samo sinergijom i suradnjom učenika, roditelja, učitelja i lokalne zajednice“, rekla je ravnateljica škole Sanja Delač te zahvalila roditeljima, osnivaču škole Županiji Požeško-slavonskoj i Gradu Pakracu na suradnji, podršci i na tome što su u njihovoj školi prepoznali kvalitetnog partnera u stvaranju poticajnog okruženja za sve učenike.

DSC 0620

Gradonačelnica Anamarija Blažević je istaknula zahvalu lokalne zajednice na našoj osnovnoj školi, čestitala učenicima na svim uspjesima koje su ostvarili u ovoj godini, a učiteljima je poručila da mogu s ponosom uskoro otići na zasluženi godišnji odmor, jer su još jednu školsku godinu posvetili onima najvažnijima, našoj djeci. „Hvala vam na svakoj sekundi koju ste posvetili našim učenicima, ne samo na njihovo obrazovanje, nego i na njihov odgoj, jer ih učite kako se trebaju ponašati u zajednici i kako da prenesu svo stečeno znanje na ovaj naš grad“, istaknula je gradonačelnica.

FOTOGALERIJA

Obilježavanje Dana škole započelo je u prijepodnevnim satima, dodjelom priznanja i nagrada uspješnim učenicima i njihovim mentorima za ovogodišnja postignuća na županijskim i državnim natjecanjima te Sportskim igrama za učenike nižih i viših razreda kojima su oživljene pomalo zaboravljene igre poput potezanja konopa, skakanja u vreći, gumi-gumi ili nošenja jaja u žlici.

Program u Hrvatskom domu nastavljen je priredbom koju su pripremili učenici i njihovi mentori, a sastojao se od tematskih dramskih izvedbi, recitacija, pjesama i plesa posvećenih Ivani Brlić Mažuranić u kojima su oživjeli junake iz priča ove slavne ogulinske dječje spisateljice.