Projekcijom dokumentarnog filma „Abeceda“ koja je upriličena danas u 20 sati u pakračkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici službeno je započeo 5. po redu Multipak - najveći regionalni multimedijski događaj.

Ako se po jutru dan poznaje bit će to, na radost organizatora, iznimno posjećena priredba sudeći po večerašnjoj dokumentarnoj projekciji koja je u prostor čitaonice privukla blizu četrdesetak posjetitelja.

Iznenađujuće dobra posjeta potvrđuje odličan izbor filma od strane organizatora koji je očito pogodio srž „Abecedom“ koja na globalnoj razini kritički obrađuje današnji obrazovni sustav koji potiče učinkovitost i produktivnost, a uništava sposobnost kreativnog mišljenja i stvaranja, barem prema uvjerenju redatelja filma Wagenhofera koji potkrepljujući svoje tvrdnje nudi ideje i razna alternativna rješenja.

Prije samog filma, ispred organizatora Multipaka prisutne je pozdravila Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke Knjižnice i izrazila zadovoljstvo današnjom posjetom te ih pozvala da navrate i narednih dana kada se u isto vrijeme i na istom mjestu po već prezentiranom rasporedu nastavlja program Multipaka.

DSC_9228