NSL tržnica novčanik

Našu redakciju jučer je posjetila Ljubica Brkašić, umirovljenica iz Pakraca kako bi nam prepričala događaj iz proteklog tjedna kad je prilikom posjeta tržnici izgubila novčanik s novcem i dokumentima. Istinski je ovo primjer poštenja, kazala je, kojeg treba naglasiti i javno zahvaliti takvim ljudima. Što se zapravo dogodilo?

Ljubica Brkašić

„Sad kad odvrtim film sve mi je jasno. Suprug mi je zastao autom pored pijace da izađem i obavim kupnju dok on pronađe parkirno mjesto. Dok sam vadila masku iz torbice novčanik sam stavila u krilo i prilikom izlaska iz auta samo je skliznuo na cestu. Možete zamisliti moj užas kad sam shvatila da ga nema. Umalo mi je pozlilo, najmanje zbog novca pripremljenog za tržnicu, više zbog svih dokumenata i kartica te procedure što slijedi u takvim situacijama, od blokiranja kartica nadalje", ispričala nam je Ljubica.

Istovremeno, dok je ona muku mučila s novom brigom, novčanik je pronašla Dragica Ljevaković, Pakračanka s Pilanskog puta koja pritom, kako tvrdi, nije imala nikakvih moralnih dvojbi.

IMG 8837

Ni trenutka nisam dvojila

„Čim sam ugledala crni, lakirani ženski novčanik, bilo mi je jasno da je netko u problemu. Bez puno razmišljanja sam ga uzela i odnijela na šalter policije. Nisam ga niti otvarala. U času mi je kroz glavu prošla slična situacija moga supruga koji je svojevremeno izgubio novčanik sa svim karticama, vozačkom, osobnom i znam kako je teško ponovo sve prikupiti. Najmanje zlo u svemu je novac", rekla nam je Dragica dodavši kako vjeruje da je njena gesta gospođi Ljubici Brkašić puno značila.

Ljubica objašnjava da je nastala zbrka riješena u nekih sat vremena dugih kao vječnost. Dok je tražila kontakt svog bankarskog agenta kako bi blokirala kartice, zazvonio je telefon iz policije s informacijom da je novčanik pronađen. „Odmah sam tražila kontakt gospođe Ljevaković kako bih joj osobno zahvalila“.

„Istina, gospođa Brkašić me ubrzo nazvala i zahvalila, ponudila je nagradu koju nisam prihvatila. Smatram da to treba biti normalna reakcija svakog poštenog čovjeka, nema tu puno mudrosti. Takvi smo vam mi Pakračani“, zaključila je Dragica.