Virtualni arhiv Pakračkog lista

Travanj 2017

Dobrodošli na našu stranicu Arhiva članaka Pakračkog LISTA. Na ovoj stranici pronaći ćete ukupno 108 naših članaka podijeljenih na mjesece i godine, a razvrstani po kategorijama i autorima.
Vijesti
Pakrački List
885

IZBORNA SKUPŠTINA Dubravka Arland još dvije godine na čelu KUD-a "Seljačka sloga"

KUD-om Seljačka sloga iz Prekopakre i naredne će dvije godine predsjedavati dosadašnja predsjednica Dubravka Arland, odlučeno je to na izbornoj Skupštini Društva održanoj u subotu 29. travnja u Prekop... pročitaj..

Sport
Pakrački List
774

KUGLAČKI TURNIR "BLJESAK" U završnici „obračun“ prvoligaških igrača

Danas  s početkom u 13 sati odigrat će se završnica 9. kuglačkog turnira „Bljesak“ koji pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice tradicionalno organizira KK „Slavonski banovac“ Riječ je... pročitaj..

Sport
Pakrački List
963

NOGOMET MLSB Hajduk - Darda 6:0

  Uvjerljivu i efikasnu pobjedu ostvario je Hajduk jučer u 24. kolu Međužupanijske lige Slavonije i Baranje pobijedivši ekipu Darde  s čak 6:0. Utakmica je rezultatski odlučena već u 13. minuti k pročitaj..

Kultura
Pakrački List
773

OSNOVNA ŠKOLA PAKRAC "Večer naših zvijezda"

U školi postoji pravo bogatstvo, mnogi nadareni i talentirani učenici koji su iznimno uspješni u slikanju, crtanju, pisanju pjesama, izradi računalnih igrica, izradi rukotvorina, sportskim aktivnostim... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
703

IZBORI ZA ŽUPANA Alojz Tomašević HDZ-ov kandidat

Dosadašnji požeško-slavonski župan Alojz Tomašević bit će HDZ-ov kandidat za istu dužnost i na svibanjskim izborima. Potvrdio je to službeno na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u Pakracu ko... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
710

LOVAČKA SVEČANOST NA OMANOVCU Savez i Županija pomažu lovstvo

Sva 23 lovačka društava s područja Požeško-slavonske županije su jučer na Planinarskom domu na Omanovac potpisali s Hrvatskim lovačkim savezom Ugovor o izradi lovno gospodarske osnove koju će izrađiva... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
713

NAJAVA "Susreti prijatelja – Bljesak 2017."

Jedan od najznačajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti obilježit će se druženjem branitelja, članova njihovih obitelji te svih onih koji poštuju vrednote Domovinskog rata. Svečano otvaranje „Sus... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
695

RADIO KLUB "VJEKOSLAV KRENEK" Prezentacijom rada privući mlađe članove

Proteklog tjedna Radio klub „Vjekoslav Krenek“ održao je svoju redovnu skupštinu na kojoj su izvijestili o aktivnostima u prošloj godini te predstavili plan i program rada za tekuću. „Klub trenutno br... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
977

Sanja Krucki i Ebony Lasić – zajednička izložba majke i kćeri

„Ova izložba spoj je više različitosti, različitog stvaralaštva povezanog snažnom vezom majke i kćeri, spoj mladosti i iskustva, spoj različitih tehnika, motiva i načina izraza. Nit poveznica im je že... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
806

GEA OPROSTI Mališani „Maslačka“ u Veneciji zasadili bagrem

U cijelom nizu aktivnosti koje se održavaju tijekom travnja, u organizaciji Palijativnog tima Lipa povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, a u sklopu projekta „Gea, oprosti“, svoj su doprinos dala ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
831

ENERGETSKA OBNOVA STAMBENIH ZGRADA Prve dvije pred završetkom

Pred završetkom je projekt modernizacije stambenih zgrada iz programa energetske učinkovitosti  u Ulici Andrije Hebranga na kućnim brojevima 2 i 4 koji je započeo prošle jeseni. Izvođači radova tvrtka... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
691

NAKON PROŠLOTJEDNIH HLADNOĆA Župan proglasio elementarnu nepogodu

Župan Alojz Tomašević je jutros proglasio elementarnu nepogodu za područje cijele Požeško-slavonske županije uzrokovanu velikim štetama na poljoprivredi nastalom uslijed mraza i hladnoća u razdoblju o... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
726

TISKOVNA KONFERENCIJA PAKRAČKOG SDP-A Ljerka Švajghart kandidat za dožupanicu

  Željko Samardžija, umirovljeni brigadir HV bit će SDP-ov kandidat za župana Požeško-slavonske županije. Kandidati za njegove zamjenike su Bruno Horvat za gospodarstvo, odnosno diplomirana medic pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
705

HDZ PREDSTAVIO LISTU ZA GRADSKO VIJEĆE S novim ljudima do 9 mandata

Na predstojećim lokalnim izborima pakrački HDZ ima za cilj „obraniti“ devet vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću Pakrac s koliko su završili prethodni mandat. Za to će u borbu s listom kandidata koju ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
822

SPLITSKI MOTOCIKLISTI U PAKRACU - 19. krunica za poginule pakračke branitelje

Karavana od četrdesetak motociklista jučer je posjetila Pakrac u sklopu projekta „26. krunica za 26. godina“ koji se provodi povodom osnivanja 4. Gardijske brigade Split. U čast poginulim braniteljima... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
2523

PROBLEM Što kada zaboravite uzeti novac na bankomatu?  

  Prisvajanje novca kojeg je u ladici bankomata netko (obično korisnik prije vas) zaboravio uzeti je krivično djelo i tako pronađen novac treba proslijediti policiji. U više navrata su nam se ob pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
783

NEFORMALNO OKUPLJANJE PAKRAČKIH VIJEĆNIKA Zaključen mandat 6. saziva

Pakrački vijećnici 6. poslijeratnog saziva Gradskog vijeća Pakrac iz mandata 2013/2017. godine poslijepodne su se po posljednji put, makar i neformalno jer ih je Vlada raspustila 14. travnja, okupili ... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
683

ZBOG LOKALNIH IZBORA Promijenjen kalendar izlaska Lista

  Tiskano izdanje Pakračkog lista broj 532 neće izaći kao što je to bilo predviđeno godišnjim kalendarom 28. travnja već narednog petka 5. svibnja. Razlog su lokalni izbori. Prema raspisanom kale pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
642

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 22. OBLJETNICE VRA "BLJESAK"

U Pakracu će nizom događanja i ove godine biti obilježena obljetnica Vojno redarstvene akcije „Bljesak“. „Susret prijatelja – Bljesak 2017.“ 4. – 6.5. Središnje događanje ovogodišnjeg obilježavanja bi... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
792

Dvodnevni kamp HNS-a održan u Pakracu

Nacionalni razvojni kamp HNS-a Središta Osijek okupio je ovog ponedjeljka i utorka na gradskom stadionu u Pakracu 50-ak mladih nogometaša s područja Pakraca, Lipika i Garešnice rođenih 2004. i 2005. g... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
694

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO Tomislav Petrač ponovo predsjednik

Tomislav Petrač ponovo je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Pakrac za lokalne izbore koji će se provoditi 21. svibnja. Kao i ranije njegova zamjenica je Martina Tušek, a članovi odnosno zamje... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
718

Matej Plavček potpisao ekskluzivni ugovor s Friš Recordsom

Sve popularniji mladi kantautor Matej Plavček, potpisao je ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Friš Records. Ugovor jamči dugogodišnju suradnju i veliki broj novih hitova koji će zasigurno osvoji... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
1036

SKUPŠTINA ŠRD PAKRAC Pakrački ribiči obilježili 70 godina djelovanja

Uručivanje priznanja Društvu i pojedincima od strane Hrvatskog i županijskog športskog  ribičkog saveza bio je najsvečaniji dio skupštine Sportskog ribolovnog društva Pakrac što je upriličena u subotu... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
699

DAN ŽUPANIJE Osnovnoj glazbenoj školi uručena 1. Povelja zahvalnosti

Na nedavnom obilježavanju Dana Požeško – slavonske županije održanom 21. travnja u Požegi pakračkoj Osnovnoj glazbenoj školi dodijeljena je Povelja zahvalnosti - priznanje koje se po prvi put dodjelju... pročitaj..

Sport
Pakrački List
774

MŽNL: Hajduk izgubio u Gunji

Nogometaši Hajduk poraženi su na gostovanju u Gunji od domaćeg Jadrana minimalno 1:0 u utakmici koja je objektivno više značila domaćinu jer se nalazi u zoni ispadanja. Tako je nekako utakmicu shvatil... pročitaj..

Sport
Pakrački List
750

2. HRL ISTOK Minimalan poraz za kraj prvenstva, mladi igrači pokazali zube

Rukometaši LiPe poraženi su u posljednjem kolu 2. HRL Istok u Županji od istoimenog domaćina s 31:30. Iako su domaćini bolje otvorili utakmici i poveli sa 16:9, Pakračani do poluvremena prilaze na pod... pročitaj..

Sport
Pakrački List
728

ŽUPANIJSKA 2. LIGA Obriježani porazili Badljevčane i poslali ih prema 3. ŽNL

U derbiju začelja 2. ŽNL koji je u okviru 14. kola odigran ove nedjelje u Badljevini nogometaši Croatie iz Donje Obriježi upisali su vrijedne i očekivane bodove slavljem od 2:0 nad domaćim Dinamom. Po... pročitaj..

Kultura
Pakrački List
734

6. Županijski kulturni mozaik - Prezentirano kulturno stvaralaštvo udruga naše županije

Ljubitelji tamburice, izvorne narodne glazbe,plesa i običaja uživali su protekle subote, 22. travnja, u lipičkoj školskoj dvorani na 6. Županijskom kulturnom mozaiku koji je okupio petstotinjak sudion... pročitaj..

Vijesti
Pakrački List
748

SKUPŠTINA UDRUŽENJA OBRTNIKA Gradovi najavljuju konkretne potpore obrtništvu

  Upravo smo došli sa skupštine HVIDR-gdje smo odali priznanje ljudima koji su 1991. godine branili Hrvatsku. Danas vodimo drugačije bitke, za ekonomski prosperitet i upravo ste vi ti od kojih oč pročitaj..

Kultura
Pakrački List
1218

NOĆ KNJIGE 2017 Dodijeljena priznanja NAJ čitateljima

Predstavljanjem knjige „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ autorice Vlaste Golub, namijenjenim učenicima od petog do osmog razreda,  započelo je obilježavanje ovogodišnje Noći knjige u Gradskoj knji... pročitaj..

Rezultati 1 - 30 od 108