Noćas u ponoć počeo je teći rok za prikupljanje potpisa podrške predsjedničkim kandidatima što je ujedno i dio njihove promidžbene aktivnosti za izbore raspisane za 22. prosinca. Za sada u statusu potencijalnih kandidata da bi stekli status kandidata do 3. prosinca trebaju skupiti u cijeloj Hrvatskoj potpise 10.000 birača.

Već jutros na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred banke, kako su nam se predstavili, grupa građana skuplja potpise za Mislava Kolakušića i najavljuju da će do isteka roka, ili dovoljno sakupljenih potpisa, tamo biti svaki dan.

Iz pakračkog HDZ-a su najavili sakupljanje potpisa za njihovu kandidatkinju Kolindu Grabar- Kitarović na istom trgu, samo kod spomenika dr. Franji Tuđmana sutra od 8 sati. Pakrački SDP je najavio početak sakupljanja potpisa za njihovog kandidata Zorana Milanovića od danas, ali ne namjeravaju postaviti štand nego metodom od „vrata do vrata“. Timovi ostalih potencijalnih kandidati nam se još nisu javili.

Podsjećamo građane da isti birač može svoj potpis podrške kandidaturi dati samo jednom kandidatu. Potpise provjerava Državno izborno povjerenstvo i ako sustavom OIB-a uoči da je birač potpisao podršku kandidaturi za više kandidata, njegova podrška postaje nevaljala i briše se kod svih kandidata.