Predzadnjeg dana predizborne kampanje za nedjeljne predsjedničke izbore, ali i činjenicu da je u danas sajmeni dan, pakrački HDZ je iskoristio za dodatnu promidžbu svoje kandidatkinje Kolinde Grabar - Kitarović sa štanda na tržnici s kojeg su građane počastili kuhanim čajem i promidžbenim materijalima. S obzirom da ćemo na birališta u nedjelju, shodno ranijim iskustvima, očekivali smo danas na tržnici još poneki promidžbeni štand jer je u utrci 11 kandidata. No nisu se pojavili pa je  izostala i naša uobičajena konstatacija da se danas na tržnici prodaje i politika.

Županijski HDZ je jučer u Požegi odradio također jednu od promidžbenih aktivnosti na kojoj je dr. Željko Glavić, predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije,  pozvao građane da glasuju za njihovu kandidatkinju Kolindu Grabar - Kitarović. Tom prilikom je istaknuo  da „program koji  nudi za sljedeći mandat je nastavak politike razvoja Hrvatske, kontinuitet izgradnje boljeg i bogatijeg društva“, pozivajući na suradnju „sve koji u tome mogu pomoći, ali i nudeći nastavak suradnje s hrvatskom Vladom na reformama koje su u posljednje tri godine značajno promijenile sliku Hrvatske u međunarodnim odnosima, podigle osobni i opći standard, stvorile pozitivnu klimu neophodnu za dalji napredak hrvatskog društva“.

Osim dr. Glavića jučer u Požegi javnosti su se obratili i drugi HDZ-ovi čelnici iz naše županije: Antonija Jozić, Darko Puljašić, Vlado Boban, a Anamarija Blažević je, pozivajući na glasovanje za njihovu kandidatkinju, rekla da je: „sadašnja predsjednica RH u svom mandatu ispunila zadaće koje su joj Ustavom Republike Hrvatske utvrđene. Svojim radom, pristupom i ponašanjem na međunarodnim političkim, gospodarskim kulturnim i ostalim događanjima te sportskim natjecanjima uspješno je promovirala Republiku Hrvatsku, time i hrvatske državljane. Zajedno s Vladom RH kreirala je vanjsku politiku prema kojoj je međunarodni položaj Hrvatske na najvišoj je razini od uspostave naše samostalnosti“.

Ona se prisjetila i njenih boravaka u Pakracu, „gradu heroju je nepravedno zapostavljen, gradu u kojem je 1991. godine započela obrana Republike Hrvatske. Nikada niti jedan Predsjednik nije došao u Pakrac odati počast braniteljima koji su iz Pakraca branili Republiku Hrvatsku, ali Kolinda Grabar - Kitarović je dva puta bila i odala počast svim našim braniteljima, poginulima i nestalima, kao i njihovim obiteljima“, naglasila je Blažević.