banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Zoran Tamara

Pakrački SDP je danas predao svoju listu kandidata za Gradsko vijeće Pakrac za svibanjske lokalne izbore, a nositelj i prvopostavljeni Zoran Krejči te druga na listi Tamara Vujanić su na tiskovnoj konferenciji  predstavili kandidate i program.

Govoreći o listi Krejči, predsjednik pakračkog SDP-a, je kao osnovne značajke istaknuo pravilnu raspoređenost sedam kandidata i šest kandidatkinja pri čemu je poštovana odredba o minimalnom nacionalnom sastavu gradskog vijeća s dva predstavnika srpske i jednog talijanske nacionalne manjine. Također su pazili na teritorijalnu rasprostranjenost, zastupljenost mlađe i starije populacije te šaroliku obrazovnu strukturu. Prisutni su i hrvatski branitelji i antifašisti. Konkretno iza spomenutih dvoje prvopostavljenih slijede: Mile Vujić, Vesna Tomić, Damir Dragišić, Anka Szabo, Vlatko Adžijević, Davorka Čmelak, Josip Novak, Katarina Ranogajec, Vladimir Marošević, Mirna Stojević i Josip Bartoluci.

predaja liste

O programu sažetom u šest točaka govorila je Tamara Vujanić, profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj školi Pakrac, pojasnivši da se ne voli eksponirati, ali se za ulazak u lokalnu politiku odlučila prvenstveno što s pozicije svoje profesije često učenicima govori da trebaju biti društveno aktivni iako oni ne žele ići u politiku jer misle da su tim prostorom previše zagospodarili stariji. Želi da se zaustavi trend iseljavanja mladih ljudi iz Pakraca pa je stoga i prva točka programa očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, a ostale su  potpuno ukidanje prireza, udvostručenje naknade za novorođenčad, besplatni Internet na području cijelog grada, jednostavan uvid u potrošnju gradskog novca i jednake mogućnosti za sve građane. Izrazila je nadu da će po pitanju dobrih prijedloga ostvariti suradnju s ostalim vijećnicima i da nikome neće biti bitno tko je predlagač, nego koliko je prijedlog dobar.

Tamara Vujanić

Krejči je podsjetio da je SDP u prošlom mandatu bio jedina oporba koja nije glasovala niti za jedan od četiri proračuna te su se zalagali za ukidanje poreza. Stoga je zahvalio njihovim četvero vijećnika za pošteno i časno odrađen mandat. Vjeruje da će ovog svibnja to građani prepoznati.

Odgovarajući na novinarska pitanja, prvenstveno zašto SDP nema kandidata za gradonačelnika, prvi SDP-ovac Pakraca, koji će ostvari li se ta mogućnost ponovo biti predsjednik Gradskog vijeća, je pojasnio da su pred godinu dana počeli o tome razgovor s drugim strankama i nezavisnim kandidatima lijeve i liberalne orijentacije nastojeći doći do zajedničkog kandidata, ali su svi oni unazad mjesec ili dva odustali od kandidature, ne samo za gradonačelnika, nego i od liste za gradsko vijeće, a sami, kao što je to bio slučaj unazad zadnja tri izbora, nisu htjeli ići. Konkretno nije odgovorio o očekivanim rezultatima kandidirane liste ističući da je znatno teže, posebno u uvjetima epidemije i malog broja kandidiranih lista, izvesti na biračka mjesta lijeve i liberalne glasače, a upravo izlaznost će biti jedan od važnijih čimbenika u ostvarivanju vijećničkih mandata te je pozvao birače da 16. svibnja izađu na izbore i glasujući za listu SDP-a stvore balans HDZ-u obnašanju lokalne vlasti.     

Zoran Krejči    

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić