U sklopu projekta „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“ ovog tjedna je na dijelu gradskog stadiona Pakrac, onog koji se ne odnosi na tribine za gledatelje nego iznad klupske kantine, vježbaone, sanitarnog čvora te skladišnog prostora promijenjen krovni pokrov. Riječ je o oko 400 četvornih metara na koji je stavljen novi takozvani „sendvič“ lim čime je zamijenjen dotrajali, star 21 godinu. Radove vrijedne oko 61.000 kuna je izvela Bravarija Lenče iz Pakraca.

Ovo je samo dio radova koji se iz spomenutog projekta odnose na poboljšanje prostornih uvjeta u kojima će se provoditi razne edukacijske i druge radionice u cilju unaprjeđenja, razvoja i provedbe programa organizacije civilnog društva koje doprinosi razvoju zajednice, osmišljavanje, razvoj i uvođenje suvremenih inicijativa za sudjelovanje građana u procesu upravljanja prostorima u javnom vlasništvu što su ciljevi projekta. Kao nositelj se pojavljuje NK Hajduk Pakrac, a partneri su Grad Pakrac i Udruga „Mali most“. Do sada je održano više radionica na temu volontiranja.

Ukupna vrijednost projekta je 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto). Provodit će se naredne dvije godine počevši od kraja svibnja kada je u Zagrebu predsjednik Hajduka Marijan Prohaska potpisao ugovor.

U tom razdoblju Hajduk i partneri će kroz radionice, predavanja i druga različita druženja provesti cijeli niz aktivnosti koji će obuhvatiti najmanje 200-tinjak sudionika, a odnosit će se na osnaživanja djece i mladih za aktivno uključivanje u zajednicu, program brige o zdravlju djece i mladih, program podrške roditeljima u roditeljstvu, program sport i slobodno vrijeme i drugo. U provođenju tih programa sudjelovat će volonteri osposobljeni kroz spomenute početne radionice o volontiranju, kaže Danijela Galijaš, voditeljica projekta.

Projekt je izradila Lokalna razvojna agencija Poduzetnički centar Pakrac. Kandidiran je natječaj „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ iz operativnog programa „Učinkovitost ljudskih potencijala“ koji provodi Ured za udruge Vlade RH.[row][double_paragraph] [/double_paragraph][double_paragraph] [/double_paragraph] [/row]

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost „NK Hajduka“ Pakrac