Gazić pano

Završen je projekt „Revitalizacija društvenog centra Pakrac“, koji se provodio 2 godine. Provodio ga je Nogometni klub Hajduk Pakrac ukupne vrijednosti 1.378.515,42 kuna i u punom iznosu nepovratno su sredstva osigurali Republika Hrvatska (15 posto) i Europski socijalni fond (85 posto). Što je sve do sada odrađeno, na što je novac potrošen, kakva je dobiti za grad i što je još u planu, upitali smo Vladimira Gazića, predsjednika kluba.

Koliko je osoba bilo zaposleno na projektu?

Na projektu je ukupno zaposleno 5 osoba od čega su dva koordinatora zaposlena na pola radnog vremena, voditeljica projekta i financijski administrator na puno radno vrijeme, a psihologinja je zaposlena kao vanjski suradnik na dodatni rad.

Tko su bili sudionici radionica i koliko su one bile posjećene?

Kroz sami projekt je proveden veliki broj radionica i bilo je jako puno sudionika različitih uzrasta. Mogu reći da su radionice bile solidno posjećene, no sama posjećenost je ovisila o temi radionice. Radionice zdrave prehrane su nam se pokazale najbolje i buduće projekte ćemo bazirati na promociji zdravog načina života.

Što je sada na stadionu drugačije i bolje?

Zahvaljujući ovom projektu smo značajno unaprijedili infrastrukturu u klupskim prostorijama i učinili prostor praktičnim i ugodnijim za boravak. S obzirom da kao udruga raspolažemo s ograničenim financijskim sredstvima samostalno nismo bili u mogućnosti realizirati ovako vrijedno ulaganje. Grad Pakrac kao vlasnik objekta nas prati oko ulaganja koliko su u mogućnosti, a potrebe su uvijek veće od mogućnosti. Iz tog razloga smo se kao udruga koja ima na korištenje sportsku infrastrukturu okrenuli korištenju bespovratnih sredstava za unapređenje iste. Htio bih napomenuti da smo ovim projektom udarili dobre temelje za neke buduće projekte. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu stadiona čime bi značajno smanjili troškove energenata i ta sredstva preusmjerili u razvoj.

Hoće li se prostor nastaviti koristiti i kasnije?

Prostor je u upotrebi svaki dan za razne događaje. Nakon završetka projekta će se prostorije kluba i dalje nastaviti koristiti za određene radionice i vježbe, a nadamo se i nekim novim projektima. Partner na projektu nam je udruga Mali most koja je trenutno partner na još dva projekta. Ti projekti su nedavno započeli s provedbom i dio aktivnosti tih projekata će se odvijati u prostorijama kluba. Mali most je za potrebe provedbe tih projekata bespovratnim sredstvima osigurao i novu opremu koja će dodatno podići atraktivnost prostora.

lenta lampsi

nk hajduk logo

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost „NK Hajduka“ Pakrac.