Foto Završna konferencija 2 Medium

NK Hajduk Pakrac uspješno je završio projekt „Revitalizacija Društvenog centra Pakrac“ UP 04.2.1.07.0056 koji je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda vrijednog 1.378.515,42 kuna.

U razdoblju od 29. svibnja 2020. do 29. svibnja 2022. godine NK Hajduk Pakrac održao je niz aktivnosti predviđenih projektom. Cilj projekta je bio osposobiti prostor u javnom vlasništvu  za potrebe održavanja edukacija na kojima će prisustvovati Organizacije civilnog društva. Teme održanih edukacija bile su „Sigurnost na internetu“, „Poduzetništvo mladih„, „Zdravstvene radionice“, „Tečaj zdrave prehrane“, „Škola nepušenja“, „Menadžment volontera“ koje su posjećene u solidnom broju. Kao najzanimljivija radionica pokazao se tečaj zdrave prehrane gdje su polaznici mogli sami sudjelovati u izradi raznih jela.

Foto Završna konferencija 1 Medium

Kroz 18 mjeseci na projektu se zaposlila psihologinja koja je održavala radionice  „Nenasilna komunikacije i tolerancije“ te  „Zajedničke aktivnosti roditelja i djece.“ Uz radionice  građani su imali mogućnost besplatne  psihološke pomoći  što se je pokazalo izrazito korisnim.

 Početkom projekta održala se aktivnost Menadžment volontera kako bi se građane educiralo o samom volonterstvu s obzirom da je za  potrebe projekta predviđeno 40  volontera i održanih 1400 sati volontiranja. Svi volonteri dobili su potvrdu o sudjelovanju na edukaciji i odrađenim volonterskim satima. 

Zahvaljujući ovom projektu stekli smo iskustva koja možemo primijeniti u budućnosti, a svakako bi napomenuli i ostalim organizacijama civilnog društva da svoje kapacitete ojačaju putem natječaja.

lenta lampsi

nk hajduk logo

Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost „NK Hajduka“ Pakrac.