20220921 191443 Medium

U sklopu projekta „Zajedno smo jači“ koji je započeo 1. travnja 2022. godine, te traje do 1. travnja 2023. godine, u 11 mjeseci provedbe, održana je većina planiranih radionica.

S ciljem unapređenja i jačanja kapaciteta OCD na ovom području, ističemo dio provedenih radionica:

„Poticanje volonterstva – organizacija online radionica“ na kojima su volontere upoznali o važnosti volontiranja u kriznim situacijama te mogućnostima uključivanja osoba u društvena zbivanja.

„Lokalna inicijativa za obilježavanje međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa 13.listopad“ obilježili su u vlastitom prostoru Češke besede u Prekopakri uz članove udruge i udruge partnera. Uz razmjenu znanja i raspravu o potrebi smanjenja rizika od katastrofa među svim razinama društvenog djelovanja pokušali su podići svijest javnosti na tu temu.

„Organizacija izobrazbe predstavnika organizacija civilnog društva u području online poslovanja“ gdje je IT stručnjak ulio dodatna znanja iz područja informatičke pismenosti kako bi članovi udruge lakše pristupali informacijama i time poboljšali rad udruge.

Dovršena je nabava opreme za provođenje radionica. Za tu namjenu kupljena je kamera za snimanje, prijenosno računalo i interaktivni ekran. Izrađena je i web stranica na kojoj možete vidjeti objave vezane uz projekt te najave radionica.

20221006 171951 Medium

Do kraja projekta preostalo je završiti i 3 radionice „Pružanje psihološke i savjetodavne pomoći osobama koje su preživjele traumu, stres, gubitak uslijed krize“ koje provodi stručni suradnik psiholog, Severina Popov. Ujedno pozivamo sve koji žele sudjelovati na radionicama da se slobodno jave telefonskim putem ili e-mailom objavljenim na web stranici udruge.

Projekt „Zajedno smo jači“ provodi Češka beseda Prekopakra u suradnji s KUD-om „Seljačka sloga“ Prekopakra. Vrijednost projekta je 64.248,13 € (484.077,50 kuna), financiranog sa 15% iz državnog proračuna RH i 85% sredstvima Europskog socijalnog fonda.

česi lenta