Pobjedom „Papuka“ u drugoj ligi na gostovanju u Novoj Gradišci, „Slavonskog banovca“ u lokalnom derbiju protiv „Lipika 1974“ u trećoj ligi, i lošim neriješenim ishodom „Sloge“ protiv požeške HVIDR-e, pakrački kuglači su ovog vikenda zatvorili ovogodišnju natjecateljsku sezonu koja će biti nastavljena 20. siječnja.

Drugoligaš „Papuk“ u ovogodišnju sezonu startao je izuzetno uspješno s dvije pobjede u prva dva kola. Nakon toga nanizao je šest poraza u nizu da bi ipak upisao pobjedu u zadnjem gostovanju protiv posljednje plasirane Nove Gradiške s 5:3 pri čemu su, što je za ne povjerovati,  oba kluba nakon 1200 hitaca srušili istih 3129 čunjeva.  Najbolji je bio, unazad dva kola „probuđeni“ Dragan Blažević, s vrlo dobrih 550 srušenih čunjeva što mu je prije mjesec dana bio nezamislivi učinak. Gotovo jednako dobri su bili Vlado Slijepčević i Željko Popović s 541 srušenim čunjem, a pojedinačne bodove i ukupnu pobjedu su još donijeli Ilija Turković mlađi (523) i Siniša Karačić (511).

„Papuk“ na zimsku stanku u polusezoni odlazi sa 6 bodova  i osmim mjestom i za siguran opstanak u drugom dijelu trebat će mu još po koja pobjeda zašto je potrebno više stabilnosti u izrazito šarolikim pojedinačnim nastupima. Dokaz toga je Ilija Turković mlađi koji je prvi dio sezone bio solidan u pojedinačnom poretka igrača lige da bi lošim nastupima u posljednjim kolima završio na tek prosječnom  44. mjestu s prosjekom od 524 srušena čunja, koliko ima i Željko Popović plasiran jedno mjesto ispred njega.

U trećoj ligi Zona Požega naša tri kluba drže konstantu i na tablici na kraju polusezone su pri dnu. Šestoplasirani Slavonski banovac s 4 pobjede iz 9 utakmica, prednost od samo jednog boda i isto toliko mjesta nad ostalim lokalnim konkurentima je ostvario za 3. ligu vrlo dobrim nastupom i pobjedom u zadnjem kolu protiv Lipika 1974 sa 6:2 (3207:3112) . U nizu solidnih rezultata vrijedi izdvojiti ovo jeseni vrlo dobrog Tomislava Luksetića s 575 srušenih čunjeva, ali i Andreja Marina (552) i Srećka Belca (539)  dok je u poraženom sastavu odskočio mlađi D.  Tušim s 546 srušenih čunjeva.

Prekopakranska Sloga protiv posljednje plasirane požeške HVIDR-e na svojoj kuglani uhvatila je tek neriješeno 4:4, a najveći doprinos je ostvario Robert Rebrović srušivši 564 čunja. Pojedinačni bod je donio još Vito Juranović (521), a kako su ostali igrači „Sloge“ bili u tom rezultatu klupski bod su zaradili na ukupno više srušenih čunjeva pri čemu je Davor Špelić (525) izgubio pojedinačni  meč zbog jednog srušenog čunja manje.

Dobra jesen Tomislava Luksetića vidljiva je i na tablici za igrača lige jer s prosjekom od 541 srušenog drveta zauzima treće mjesto, a visoko su još plasirani sedmi Slogin Ivica Kozić (533) i Lipičanin osmi Ivica Kozić s prosjekom od 532 srušena čunja.