Kuglači Pakraca teško su stradali u Osijeku protiv Željezničara u predzadnjem kolu 1B HKL. Poraženi su s visokih 7:1. Jedini na prvoligaškoj razini bio je Zvonko Gnezda koji je srušio odličnih 620 čunjeva dok su svi ostali bili znatno ispod toga. Ovim porazom Pakrac je pao na 7. mjesto i u posljednjem kolu kod kuće moraju pobijediti  osmoplasirani Zabok jer bi u suprotnom mogli pasti na 9. mjesto što bi moglo značiti ispadanje iz lige. Posljedica je to lošeg drugog dijela sezone. U prvom Pakrac je u 11 utakmica imao 7 pobjeda i četiri poraza, a u drugom dijelu je zabilježio tek tri pobjede.

U konkurenciji igrača Z. Gnezda je ovim dobrim rezultatom popravio plasman i sada je s prosjekom od 557 srušenih čunjeva 6. igrač lige, a slijedeći Pakračanin je Antonio Juranović  na 16. mjestu s prosjekom od 548 srušenih čunjeva.

U drugoj ligi „Papuk“ je poražen u Đurđenovcu sa 6:2 čime je kolo prije kraja definitivno posljednji i iduće sezone će se natjecati u trećoj ligi. Ovog vikenda pojedinačne bodove „Papuku“ su donijeli Ilija Turković mlađi (534) i Siniša Karačić (517) dok su svi ostali bili znatno slabiji.

U pojedinačnoj konkurenciji od „Papukovaca“ najbolji je Ilija Turković mlađi na 26. mjestu s prosjekom od 531 drvetom.

U trećoj ligi  Sloga je  kod kuće poražena od vodećeg Broda sa 6:2. Koliko su bili loši pokazuje podatak da  su kao ekipa srušili tek 2988 čunjeva, ili u prosjeku niti 500. Od toga je odskočio jedino I. Katalinić srušivši 546 čunjeva. Kolo prije kraja Sloga je s utakmicom više na predzadnjem mjestu i od ispadanja se mora spašavati gostujućom pobjedom  idućeg vikenda protiv posljednje požeške HVIDR-e.

Lipik 1974 je kod kuće odigrao neriješeno 4:4 protiv Požege (najbolji D. Šubert 545), a Slavonski banovac je poražen od Zanatlije sa 6:2 (najbolji T. Luksetić 530). Upravo ta naša dva kluba će u posljednjem kolu u međusobnoj utakmici odlučiti o poretku u sredini tablice.

U poretku igrača lige  Tomislav Luksetić je treći s prosjekom od 533 srušena čunja, Ivica Hormot (Lipik 1974) je šesti s prosjekom od 528 čunjeva, a Davor Špelić (Sloga) je deveti s prosjekom od 526 čunja.