Sutra  s početkom u 17 sati na pakračkom stadionu nakon deset godina ponovo će službenu utakmicu odigrati veliki lokalni rivali Hajduk protiv Lipika 1925.

Njih je ždrijeb kao protivnike spojio u 2. kolu županijskog  nogometnog kupa.

Mada najbliži susreti i kroz povijest vrlo česti rivali u prvenstvima i kupu, niz okolnosti je utjecao da ne odigraju međusobnu utakmicu više od 9 godina. Posljednja je odigrana u Pakracu 25. svibnja 2008. godine kada su se oba kluba posljednji put natjecala u istoj ligi – 1. županijskoj. Upravo tom pobjedom do 4:0 te je godine  NK Lipik osigurao prvo mjesto i plasman u viši rang pobjegavši Hajduku 9 bodova. U istoj sezoni, Lipik je polovinom studenog 2007. godine bio bolji i u Lipiku pobijedivši s 2:0.

U tim utakmicama iz sadašnjeg sastava Hajduka nastupili su Dino i Boris Prohaska, Marko Bukovac te sadašnji trener Viktor Trbara. U lipičkom sastavu u tim dvama utakmicama, nastupila su dva igrača koja bi u srijedu ponovo trebala istrčati na teren: Mario Komljenović i Adriano Baškiera, ali lipički će bijeli dres iz sezone 2007/08. zamijeniti zelenim Hajdukovim.

Nakon zadnjeg službenog susreta, Lipik je u dvije naredne sezone uspješno igrao u 4. i 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi osvojivši dvije titule, da bi sezonu poslije zbog financijske blokade od strane Porezne uprave klub odustao od natjecanja, iznova se registrirao i krenuo u natjecanja od najniže lige, 3. ŽNL idući godinu po godinu naprijed i sada igra u 1. ŽNL.

S druge pak strane, Hajduk je iduće sezone osvojio 1. mjesto u 1. ŽNL i postao stabilan četveroligaš u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje tako da nisu nikada imali priliku poslije igrati u istom rangu, a nije ih spojio niti kup.

Među tim klubovima nema otvorenog neprijateljstva, ali nema baš ni suradnje pa su se i prijateljske utakmice prorijedile. Ipak, ovoga ljeta, nakon više godina, odigrane su dvije na turnirima u Dobrovcu i Pakracu i u obje je Hajduk pobijedio: u Dobrovcu 3:2, u Pakracu 5:1.   Dakako, to nipošto ne znači da je pobjednik već poznat. Tim više što se radi o kup utakmicama koje su prepune iznenađenja i time su dodatni mamac za publiku koja i inače voli ove utakmice.

Potvrđuje to i, sada već pomalo nevjerojatan podatak: kako je izvijestio novinar Pakračkog lisita Mario Barać, na zadnjoj službenoj utakmici prije devet godina u Pakracu bilo je 400 gledatelja, a pola godine ranije u Lipiku 350. Od tada takve nogometne „fešte“ nije bilo. Poklopi li se lijepo vrijeme, uz činjenicu da je ipak radni dan, možda u srijedu pakračke tribine budu ponovo ugodno popunjene, a gledatelji zadovoljni kvalitetnom nogometnom predstavom.

Od pakračkih i lipičkih klubova samo pobjednik ove utakmice će ostati u natjecanju jer su svi ostali već ispali.