Prvenstvo NK Hajduka u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje započet će 25. kolovoza, a dobra vijest je da je liga sa 16 klubova smanjena na 14 čime će i sezona trajati četiri kola manje i biti jeftinija pa će ove jeseni završiti 11. studenog (lani 26. studenog).

U odnosu na proljetni sastav u viši rang su otišle tri prvoplasirane ekipe: Zrinski Jurjevac, Vihor Jelisavac i Sloga Nova Gradiška. Ispao je posljednji Slavonac Tenje, a ušle su dvije nove, Kutjevo i Radnički Mace. Raspored će biti poznat nakon današnjeg plenuma klubova koji se održava u Slavonskom Brodu.

Čekajući početak prvenstva Hajdukov seniorski i juniorski sastav pod vodstvom trenera Siniše Grubišića i Marijana Krpana se pripremaju ponajviše na gradskom stadionu, a za promjenu su prošli vikend od petka poslijepodne do nedjelje poslijepodne bili na Omanovcu. U subotu im vrijeme nije išlo na ruku pa su prijepodnevni trening odradili uz izuzetno jaku maglu i kišu što nije baš uobičajeno za ovo doba godine. Poslijepodne su se privremeno vratili na svoj stadion gdje su na pomoćnom terenu ugostili u pripremnoj utakmici NK Kaptol. Hajduk je izgubio 2:1. U prvom poluvremenu su bili znatno bolji, stvorili nekoliko izglednih prilika  i golom Darka Kovačića vodili 1:0. No u drugom poluvremenu uslijed umora od prijepodnevnog treninga i brojnih izmjena gosti su postigli  dva gola za konačnu pobjedu.

Na Omanovac se nakon utakmice nisu vratili sedmero juniora i trener Krpan jer su iste večeri otputovali u Split na državnu završnicu Coca Cola kupa na koju su se plasirali proljetos osvojivši na županijskom natjecanju prvo mjesto. Tamo će igrati do srijede.

Trener Grubišić je izuzetno zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema jer oko 26 igrača ima prisutnost treninzima veće od 90 posto i radi se vrlo ozbiljno. Sljedeću provjeru Hajduk ima u subotu na svom stadionu protiv trećeligaša Bjelovara, a u nedjelju gostuju u Daruvaru. Završnu provjeru pred početak prvenstva imat će 11. i 12. kolovoza kada se održava njihov tradicionalni turnir na kojem ove godine uz domaćina nastupaju trećeligaši Sloga Nova Gradiška, Slavonija Požega i Slavija Pleternica.