U utakmici 7. kola MŽNL Slavonije i Barnanje Hajduk je na gostovanju u Županji izgubio od drugoplasiranog Graničara s 4:0. Furioznih petnaestak minuta igre domaćina sredinom prvog poluvremena bilo je dovoljno da stignu do visokih četiri pogotka viška. Nakon odmora i nekoliko izmjena u pakračkom sastavu Hajduk je uspostavio ravnotežu i drugu dionicu sačuvao mrežu te tako spriječio teži rezultatski debakl. „Loša igra u fazi obrane i težak poraz od dobrog Graničara. Razočaran sam i sram me je nakon ovoga. Čestitam domaćinu na korektnoj igri i potpuno zasluženoj pobjedi“ kratak je komentar Siniše Grubišića, trenera Hajduka, nakon jučerašnje utakmice.

Nakon 7. kola Hajduk se nalazi na 10. mjestu sa 7 osvojenih bodova. U 8. kolu u Pakracu 13. listopada u 15 sati gostuje Jadran iz Gunje.

Za Hajduk su u Županji igrali: Matijašević, Res (od 46’ Pjerabon), Rekavić (od 46’ Kovačić), Baškiera, Kovačević (od 46’ Dietzman), Petrović (od 60’ Ajman), B. Prohaska (od 46’ Filipović), Grubišić, Grafina, Komljenović, Krenek.

U 1. ŽNL Lipik 1925 je kao domaćin pobijedio Croatiju iz Mihaljevaca s 3:1. Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli s 1:0, no Jirasek do poluvremena poravnava rezultat. U nastavku golovima odličnog Jiraseka i Derenja Lipičani odlaze na konačnih 3-1. S osvojena nova tri boda Lipik se nakon 6. kola nalazi na 5. mjestu s 10 osvojenih bodova.

U jučer odigranim utakmicama 2. ŽNL naši klubovi Dobrovac i Croatija upisali su po pobjedu i poraz. Dobrovac je nastavio s dobrim igrama i na domaćem terenu slavio protiv Hrvatskog dragovoljca iz Brodskog Drenovca. Unatoč tome što su gosti vodili 1:0 i 2:1 Dobrovčani su uspjeli do kraja okrenuti susret u svoju korist i slaviti s konačnih 5:3. Pogotke u golijadi postigli su Tepeš (2 gola) te Lujić, Šulc i Visković. Ovom pobjedom Dobrovčani su zasjeli na visoko drugo mjesto prvenstvene tablice sa samo bodom zaostatka za vodećom Slogom iz Trenkova. Ujedno, ostali su jedina neporažena momčad u prvenstvu nakon što je Graničar iz Bučja jučer izgubio upravo od novog lidera Sloge.

Croatija se i dalje muči, potvrda krize stigla je iz Gradca gdje su Obriježani poklekli pred najslabijom momčadi lige Slavenom. Završilo je 3:1 za domaćina, a utješni pogodak za Obriježane postigao je Lenče. Croatija tone sve dublje i nakon jučerašnjeg neočekivanog poraza na ljestvici zauzima 8. mjesto s mizerna 4 boda iz 6 utakmica.

U 3. ŽNL Slavonija iz Prekopakre je izgubila u Eminovcima s 5:1, dok je Dinamo iz Badljevine pogotkom Zdesića za 1:1 osvojio bod protiv odlične Lipe.