Ovog vikenda završena su kuglačka prvenstva u sve tri lige u kojima se natječu naši klubovi. Svi oni su ostvarili solidne plasmane između trećeg i petog mjesta tako da će se i na jesen natjecati u ligama u kojima su završili ovu sezonu.

U posljednjem kolu u 1.B HKL Pakrac je odigrao na svojoj kuglani vrlo dobru utakmicu i pobijedio Podravku iz Koprivnice s 6:2  i pri tom srušili ukupno vrlo dobrih 3376 čunjeva. Najuspješniji je bio Antonio Juranović koji je srušio 601 čunj. Pojedinačne bodove su donijeli još R. De Zan (581), D. Tušim (570) i Ž. Major (569).

Pakrac je na kraju s 23 boda iz 22 utakmice završio na petom mjestu što je vrlo dobro i mogu žaliti za početkom sezone kada su upisali nekoliko neočekivanih poraza, između ostalog i od obje zadnje ekipe. No, teško da bi ostvarili bolji plasman jer im je četvrta Podravka pobjegla osam bodova.

Gledajući pojedinačni učinak najbolji je Antonio Juranović koji je u 18 nastupa ostvario 13 pobjeda i pet poraza. Gordan Špelić je u 14 nastupa ostvario omjer 10:4, a još su nastupali R. De Zan (9:6), Z. Gnezda (10:9), D. Štor (10:9), Ž. Major (9:11), D. Tušim (5:7), V. Anušić (5:10) i T. Luksetić (0:1). Što se tiče prosjeka srušenih čunjeva on je poprilično ujednačen, a najveći ima Z. Gnezda 552, Juranović je na 550, Štor i De Zan na 549.

U trećoj ligi naši klubovi su se poredali u gornjem dijelu tablice:  „Papuk“ je treći s 22 boda, a iza njega su Slavonski Banovac i Lipik 1976 s 18 bodova. Ovog vikenda Papuk je poražen u Požegi sa 6:2, Lipik je na gostovanju u Sl. Brodu pobijedio posljednju Lokomotivu sa 6:2, a Slavonski banovac je na svojoj kuglani istom rezultatom pobijedio HVIDR-u.

Papuk je sve do nekoliko kola prije kraja bio u konkurenciji za prvo mjesto. No onda je na svojoj kuglani izgubio obje utakmice od neposrednih takmaca. Banovac i Lipik mogu biti zadovoljni svojom sezonom jer osim mirnog opstanka u ligi nisu više niti očekivali i to su, za razliku od lani kada su se za opstanak borili do posljednjeg kola, ostvarili odmah na početku proljetnog dijela sezone.

Pojedinačno najveći prosjek od naših igrača je ostvario Siniša Karačić (Papuk) koji je u 13 nastupio imao prosjek od 538 čunjeva i odličan odnos pobjeda i poraza (10:3) U Lipiku je to Domagoj Tušim koji je nastupio 17 puta uz prosjek od 527 čunjeva i omjer 10:7, a u Sl. banovcu Žarko Štampf koji je iz 10 nastupa ostvario prosjek od 527 čunjeva i omjer (7:3).

U četvrtoj ligi prekopakranska Sloga je na kraju četvrta s velikim bodovnim zaostatkom u odnosu na prvoplasirane, tako da im je ova sezona lošija od lanjske kada su se dugo borili za prvo mjesto.  U posljednjem kolu su kao gost u Požegi slavili protiv Elektre sa 6:2.

Najveći prosjek ostvario je Ilija Turković stariji koji nakon 15 nastupa ima prosjek od 514 srušenih čunjeva uz vrlo dobar bodovni skor od 10:5.

U nastavku sezone kuglači će odigravati razne prigodne pojedinačne turnire, a jedan od većih u ovom dijelu Hrvatske je naš „Bljesak“ koji će se odigravati u drugoj polovici travnja s finalnim natjecanjem zakazanim za 1. svibnja.