Teniska liga Pakrac pokrenuta prošle godine ispred Sportske zajednice Grada Pakraca pokazala se kao pun pogodak, a drugo njeno izdanje najavljeno za 1. svibnja donosi određene organizacijske novine i poboljšanja. Osim novog sustava natjecanja koji je za ovu sezonu detaljno dorađen i razrađen, ljubitelje tenisa obradovat će i nova web stranica www.pakrac.tenisliga.com koja će igraču ubuduće biti osnovni alat za funkcioniranje u samom natjecanju. Ona nudi izradu vlastitog profila temeljem kojeg igrač ima pristup brojnim statističkim podacima vezanih za natjecanje, ali i dogovaranju mečeva unutar sezone. Osim toga imat će trenutan pristup svim rezultatima te statističkim singl detaljima po uzoru na profesionalne stranice (tipa H2H i slično), doznajemo od Denisa Relote, tajnika SZGP.


Pravila su nova. Za razliku od prošle godine dozvoljeno je igranje i igračima van Pakraca i Lipika pa se očekuju i teniska imena iz Novske, Daruvara i Kutine što će značajno podići rejting natjecanja. Sustav igranja podijeljen je u pet mjesečnih sezona (svibanj – rujan, više na PRAVILA), a igrači će biti podijeljeni u kvalitetne grupe od pet igrača (grupe A,B,C na niže se slažu prema rang listi lige od prošle godine) unutar koje tijekom mjesečne sezone igraju četiri međusobna meča i sukladno rezultatima napreduju te imaju mogućnost ulaska u jaču (2 igrača) odnosno ispadanja u slabiju grupu (2 igrača) gdje nastupaju sljedeći mjesec. Igra se takvih 5 sezona - od 1. svibnja do 30. rujna.
Prijave traju od današnjeg dana do 25. travnja. Za sudjelovanje u ligi plaća se kotizacija od 90,00 kn za sezonu (jedan mjesec). U cijenu su uračunata 4 susreta u sezoni. (Za pitanja i uplatu javiti se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 091 146 13 15)
„Prošla sezona, koja je bila pilot projekt, ukazala nam je na neke nedostatke tijekom natjecanja pa smo se za ovu potrudili osuvremeniti i digitalizirati cijeli sustav. Osim novog sustava natjecanja, igračima je preko stranice omogućen brzi kontakt oko rezervacije susreta. Uveli smo pritom i pravila ponašanja pa su obavezni u prvom tjednu ostvariti kontakt sa suparnicima i precizirati termine igranja. Igrat će se dva seta plus eventualni tie break do 10. Pobjednik osvaja 3 boda, poraženi bod“ objašnjava Relota i još jednom upućuje sve na web stranicu lige gdje je osigurana potpuna autonomija igračima.