Međunarodna biciklistička utrka CRO Race koja će biti održana od 1. do 6. listopada, u prvoj od svojih ukupno šest etapa proći će i područjem Grada Pakraca.

Prema utvrđenoj satnici spomenuta etapa starta u Osijeku u 11:50, a planirano je da u Pakracu budu oko 16,20 te da biciklisti nastave put Lipik u kojem je i cilj prve etape duge 200 kilometara, od čega se 135 kilometara vozi u našoj županiji.

Ovogodišnje izdanje utrke CRO Race u Hrvatsku dovodi neke od najboljih svjetskih biciklističkih timova iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, po dva tima iz SAD-a, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. Ukupno 126 biciklista borit će se za crvenu majicu vodećeg biciklista u ukupnom vremenskom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Osim već spomenute etape, vozit će se još 5 etapa; Slunj – Zadar, Okrug – Makarska, Starigrad Paklenica – Crikvenica, Rabac – Platak i Sveta Nedjelja – Zagreb.

Osim sportskog spektakla, ova utrka je vrlo važna i u smislu turističke promocije Hrvatske, ali i Grada Pakraca i cijele Požeško-slavonske županije obzirom da će utrku svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a uz izravan prijenos na Eurosportu, razglednica iz Hrvatske obići će cijeli svijet zahvaljujući TV prijenosu u čak 190 zemalja u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji.

Stoga je vas pozivamo da na ulicama Pakraca dočekate i pozdravite svjetski poznate bicikliste, a također i da na taj način u svijet pošaljemo što ljepšu sliku iz Pakraca.