Slavonski banovac,  Papuk i Lipik 1976 zabilježili su pobjede, a Pakrac i Sloga poraze u prvom kolu drugog dijela kuglačkih prvenstava što je odigrano ovog vikenda.

U neobičnoj utakmici do pobjede je u Novoj Gradiški došao Slavonski banovac pobijedivši 5:3 (3078:2602). Neobičnost utakmice se sastojala u tome da su domaćini zbog tehnički neispravnih registracija nastupili s pet igrača pa Davor Špelić na stazi nije imao izravnog protivnika što je Banovcu, u startu,  osim pojedinačnog boda, donijelo i nenadoknadivih 519 čunjeva prednosti. Preostala dva individualna boda su osvojili B. Petrovečki (521) i D. Lepka (531) što je bio i najbolji rezultat utakmice. U međusobnom susretu Lipika 1976 i prekopakranske Sloge nominalno kao gosti su bili bolji Lipičani pobijedivši 5:5:2,5. V. Slijepčević i I. Šulc s identičnim rezultatom (524) su podijelili pojedinačni bod koji su za goste donijeli D. Šubert (533), M. Rebrović-I. Zandona (487) i D. Tušim  koji je s 550 čunjeva bio ponovo najbolji igrač utakmice. Za „Slogu“ pojedinačne bodove su donijeli I. Turković stariji (528) i I. Katalinić (524), a utakmicu je presudilo 11 čunjeva koje su kao ekipa više srušili Lipičani.

Papuk je u dobrom nastupu što pokazuje ukupno srušenih 3185 čunjeva uvjerljivo pobijedio Požegu. Pojedinačne bodove u pobjedi 6:2 su donijeli Ilija Turković mlađi sa 579 srušenih čunjeva što je najbolji pojedinačni rezultat naših kuglača ovog vikenda,  G. Špelić (544), D. Major (539) i S. Karačić (535).

Zahvaljujući gostujućoj pobjedi s ukupno 13 bodova Slavonski banovac se probio na drugo mjesto tablice 3. HKL, samo jedan bod manje od vodeće požeške HVIDR-e, s 12 bodova  Papuk je četvrti, Lipik je s 8 bodova sedmi, a Sloga sa šest predzadnja, deveta.

Sljedeći vikend Slavonski banovac će ponovo u goste, ovog puta posljednjoj Croatiji, kao i Sloga koja gostuje u Sl. Brodu protiv Regoča, dok će Papuk kao domaćin čekati Obrtnik-BAM, a Lipik PPK Kutjevo.

U osrednjem nastupu poraz Pakraca

U 1.B HKL Pakrac je i s prosječnim nastupom (ukupno 3158 srušenih čunjeva) propustio priliku da uzme bodove u Sl. Brodu protiv Slavonca. U porazu 5:3 na prvoligaškoj razini su bili tek Ž. Major (551) i V. Anušić (548), a treći pojedinačni bod je donio Z. Gnezda s prosječnim rezultatom (526).  Nakon 12 kola Pakrac je sa 11 bodova sedmi, a u idućem kolu dočekuje još jednu ekipu iz guste zgusnute sredine tablice - zagrebački Obrtnik Torbar.