Pobjedom domaće ekipe ŽRK „Lipik – ŠR LiPa“ završen je 5. memorijalni turnir „Dino Plažanin“ odigran 22. veljače u pakračkoj sportskoj dvorani u spomen na prerano preminulog, mladog pakračkog rukometaša. Domaće rukometašice su s čistih 9:6 u završnom susretu pobijedile ŽRK „Derventa“. Turnir je ove godine organiziran za ekipe djevojčica rođenih 2008. i mlađe, a imao je međunarodni karakter jer su uz domaćina te ŽRK „Slavonka“ iz Nove Gradiške i ŽRK „Požega“, sudjelovale i dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine – već navedena ŽRK „Derventa“ te „Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice.


Turnir su prigodnim riječima otvorili dogradonačelnik Pakraca Marijan Širac te tajnik SZGP Domagoj Ajman poželjevši fer i korektno nadmetanje kao i eventualni susret istim povodom sljedeće godine u Pakracu. Slične riječi dobrodošlice uputio je i predsjednik RK "LiPa" Mario Lopar pri čemu je zahvalio svim ekipama što svojim sudjelovanjem doprinose čuvanju uspomene na pokojnog Dinu.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU


Nadmetanje rukometnih škola završilo je na koncu zasluženim domaćim slavljem pred otprilike stotinjak gledatelja na tribinama, koliko ih je nazočilo ovom jednodnevnom turniru. Srebro oko vrata zasluženo su ponijele gošće iz Dervente, treće mjesto osvojila je „Knežopoljka“ iz Kozarske Dubice, četvrto je pripalo „Požegi“ dok su pete bile djevojčice „Slavonke“ iz Nove Gradiške.
Sve ekipe nagrađene su peharima i medaljama koje su uručili Marijan Širac i Mario Plažanin, otac Dine Plažanina. Pokrovitelj turnira bio je Grad Pakrac.
ŽRK „Lipik – ŠR LiPa“ je nastupila u sastavu: Tena Fider, Hana Bošnjaković, Paula Lucić, Laura Leovac, Dorotea Hihlik, Ana Vondra, Petra Krenek, Nika Lopar, Varona Vacka, Petra Milić, Magdalena Josipović, Jana Maričić, Noella Ćasić, Lucija Pišonić.