Odlukom Hrvatskog kuglačkog saveza zaključena su ovosezonska natjecanja u drugim, trećim i četvrtim ligama, a poredak klubova je utvrđen temeljom trenutnog plasmana. Tako je KK Slavonski banovac postao prvak 3. HKL i ostvario pravo na da se jesen natječe u drugoj ligi.

Kada su početkom ožujka zbog epidemije prekinuta sva sportska natjecanja KK Slavonski banovac je dva kola prije kraja imao 24 boda i tri boda prednosti pred pakračkim KK Papukom i do teoretskog osvajanja naslova mu je u posljednje dvije utakmice trebao tek jedan bod tako da je ovakav rasplet pošten. U istoj ligi u konkurenciji deset klubova prekopakranska Sloga je s 12 bodova osma i na jesen će se natjecati u istom rangu. Bod manje i mjesto niže je ostvario KK Lipik 1974 i njegov opstanak u trećoj ligi ovisit će o raspletu i plasmanu slavonskih klubova u tri gornje lige. Naime Savez je odlučio da se nastave prvenstva u 1.A i 1.B ligi pa će KK Pakrac preostale četiri prvenstvene utakmice najvjerojatnije odigrati ubrzanim ritmom u drugoj polovini lipnja. Nakon 18 odigranih kola KK Pakrac je u konkurenciji 12 klubova sa 17 bodova sedmi i do kraja prvenstva može realno napredovati ili pasti za jedno mjesto. 

Što se tiče pojedinačnog učinka naših kuglača u 3. ligi Ilija Turković stariji (Sloga) je u konkurenciji za najboljeg igrača s prosjekom od 539 srušenih čunjeva u 14 utakmica treći, Albert Jirasek (Slavonski banovac) je s prosjekom od 531 čunja šesti, njegov klupski kolega Žarko Štampf (526) je deveti mada od naših kuglača u trećoj ligi najbolji prosjek od 539 čunjeva ima Domagoj Tušim (Lipik 1974), ali nedovoljno nastupa za plasman na tablici.

Kako je rekao Sadmir Delihodžić, voditelj ekipe, KK Slavonski banovac će iskoristiti pravo na plasman u viši rang i na jesen uz dosadašnje brodske, novogradiške i požeške ekipe će natjecanje proširiti sve do Osijeka i Virovitice. Da li će pojačati igrački kadar znat će nakon prelaznog roka koji će za kuglače najvjerojatnije biti na prijelazu iz lipnja u srpanj.

Sada „divlja“ liga

Kako su kuglači nedavno dobili dozvolu da uz primjenu epidemioloških mjera počnu s treninzima, tu mogućnost će iskoristiti za održavanje takozvane „divlje“ lige u kojoj mogu nastupiti registrirani igrači i rekreativci. Nju organizira Sportska zajednica Grada Pakraca i kako je izvijestio Jure Rosić u prvih nekoliko dana prijavilo se već 24 natjecatelja, osim iz Pakraca i iz okolnih gradova. Prijave su u tijeku (kotizacija 50 kuna). Sustav natjecanje će biti poznat kada se sazna konačan broj natjecatelja, a početak se očekuje u prvom tjednu lipnja.