Kuglački pojedinačni turnir „Bljesak“, jedan od najjačih u Hrvatskoj, koji se na pakračkoj kuglani 11 godina zaredom igra u travnju i početkom svibnja ipak će biti odigran i ove godine. Kako doznajemo od Sadmira Delihodžića iz KK „Slavonski banovac“ organizatora turnira, na organizaciju turnira su se odlučili nakon više upita igrača iz drugih sredina koji godinama sa zadovoljstvom dolaze na ovaj turnir.

Turnir će biti odigran od sutra (srijeda) do subote i do danas ima 95 prijavljenih igrača. Osim svih ponajboljih pakračkih kuglača prijavom su nastup potvrdili igrači od Osijeka do Slunja, među njima i hrvatski reprezentativci, igrači europskog klupskog prvaka Zaprešića i većina dosadašnjih pobjednika.

Za razliku od prijašnjih godina kada se turnir održavao u dva dijela, kvalifikacijama i završnici od 16 najboljih i trajao je četiri tjedna, ove godine radi nedostatka vremena svi sudionici bacaju samo jednom, klasičnim načinom (4x30 hitaca) i temeljom postignutog rezultata pravi se poredak. Osim sportskih priznanja pobjedniku će pripasti uobičajenih 2000 kuna, ali su znatno smanjene nagrade za drugo mjesto (500 kuna) i treće (250 kuna).

Uz ograničavanje broja, nastupe kuglača će moći pratiti i gledatelji, a gledanje će biti omogućeno i putem TV ekrana koji će biti postavljen ispred kuglane.

Lani je u 19 radnih dana nastupilo rekordnih 128 igrača iz 38 klubova iz 23 grada. Pobijedio je hrvatski reprezentativac Branko Manev (KK Zaprešić) sa srušenih 640 čunjeva ispred Darka Mađara (629, KK Medvešćak) i Daria Dude (595, KK Novska). Od naših kuglača najuspješnije je bio petoplasirani Zvonko Gnezda (583) i odmah do njega Robert De Zan (579).