Kužilek 1024x683

Porazom 2:0 od Slavonca u Novoj Kapeli nogometaši Hajduka započeli su proljetni dio prvenstva u MŽNL Brod Požega. Gleda li se završnica jeseni, ovo je šesti u nizu prvenstveni poraz pakračkih nogometaša koji ih je ostavio na 8. mjestu sa 17 osvojenih bodova, a posljednje već zaboravljeno slavlje upisano je 10. listopada u 8. kolu protiv Jakšića.

Slijedi lakši raspored

Iako prema izvještajima Hajduk nije odigrao lošu utakmicu bodova nema pa pobjeda u sljedećem domaćinstvu u 15. kolu protiv Kaptola postaje imperativ. Pogotovo zato jer je Kaptol trenutno 11. s 14 osvojenih bodova i realno su pobjediva ekipa. Riješe li uspješno taj ispit, nogometaši trenera Kužileka u 16. kolu putuju u goste predzadnjoj Požegi, a potom čekaju zadnju Kuzmicu. Da su sami birali, bolji raspored za izlazak iz krize Hajdukovci ne bi mogli odabrati. Na kontu je mršavih 17 bodova iz 14 utakmica, a konkurenti iz donjeg doma polako pristižu…
- Želim čestitati svojim dečkima na odličnoj i hrabroj odigranoj utakmici. Odlično smo ušli u susret i u prvih 15 minuta smo mogli i trebali zabiti 2-3 gola i po mom mišljenju evidentno nesuđeni penal za našu korist ali to ide drugima na dušu. Domaćini su iskoristili svoje šanse dok smo mi promašivali i jednostavno nije htjela u gol, to je bio takav dan nažalost po nas. Mislim da nismo zaslužili poraz. Nemam ništa zamjeriti svojoj ekipi i skidam im kapu na svemu, jesmo izgubili ali oni su za mene danas pobjednici. Domaćinu čestitam na 3 boda, prokomentirao je utakmicu trener Hajduka Kužilek.
Sastav Hajduka: Putak, Komljenović, Kligl, Baškiera, Grubišić, Dupor, Petrović, Dietzman (od 90’ Čuljak), Grafina, Zandona (od 86’ Nikić), Popović (od 65’ Keć).

Porazima najavili lokalni derbi

U 1. ŽNL Dobrovac i Croatia iz Donje Obriježi proljeće su započeli domaćim porazeima. Rekli bi očekivanim jer je Dobrovčane nadjačala trećeplasirana Croatija iz Mihaljevaca s 3:0, a Obriježane sa 6:1 vodeći Buk. Porazi su već zaboravljeni, a obje ekipe okreću se međusobnom susretu iduće nedjelje u Donjoj Obriježi. Na tablici je Dobrovac 11., odmah ispred Obriježana koji su na 12. mjestu od 14 ekipa.