IMG 9638

Pobjedom od 3:0 nad Pilanom Šokčić iz Novske bjelovarski Domorad osigurao je naslov pobjednika 24. malonogometnog turnira u Pakracu, koji se od 16. do 26. lipnja igrao na Partizanu. U utakmici za 3. mjesto lipički Stragatrans je s 3:2 pobijedio pakrački Elite Academy/Beauty Point.

Program završnice otvoren je susretom za 3. mjesto koji je pred punim tribinama donio sraz domaćih ekipa uobičajeno sastavljenih ili pojačanih vrsnim imenima malog nogometa. U zanimljivom susretu, ljubimci pakračke publike - mlada pakračka ekipa Elite Academy, predvođena odličnim Grubišićem i Grafinom, solidno se nosila s prekaljenim haklerima na čelu s Novakom, Topalovićem i Petrovićem, koji godinama nose dres lipičkog Stragatransa i kvalitetom redovno oplemenjuju pakrački turnir. Iskusniji Stragatrans je od samog početka kontrolirao susret, vodio je naposljetku i 3:0, dok su mlađi Pakračani golovima Zandone i Grubišića pred kraj utakmice uspjeli tek ublažiti poraz. Drvenoj medalji unatoč, mladići iz EA opet su pokazali da je u Pakracu, godinama nakon Burića, stvorena odlična i konkurentna ekipa koja će s jednim ili dva pojačanja u budućnosti tvoriti vrlo ozbiljnu malonogometnu škvadru.

IMG 9633

Finalni dvoboj je očekivano donio odličan nogomet. Igrajući istovremeno žestoko i atraktivno, u prvom poluvremenu obje ekipe su prijetile, a nešto više od igre u tom trenutku imala je Pilana Šokčić. S druge strane izglednije prilike je imao Domorad. Novljani su, međutim, na vratima imali raspoloženog Jugovića koji je u dva navrata sjajno reagirao i sačuvao mrežu. U drugom dijelu susreta Bjelovarčani i Garešničani u dresu Domorada ubacuju u brzinu više, a terensku nadmoć potvrđuju golovima Vaclaveka, Golubića i Kraljevića čime odlaze na neuhvatljivih 3:0, što je bio i konačan rezultat utakmice. Prošlogodišnji finalisti tako su ove godine učinili i onaj posljednji korak te zasluženo osvojili glavnu nagradu od 16 tisuća kuna. Pilani Šokčić pripala je druga nagrada u iznosu od 6 tisuća kuna, Stragatrans je za 3. treće mjesto nagrađen s 2.500 kuna dok su Akademci u džep pospremili simboličnih 500 kuna.

IMG 9672

Obje večeri završnice odlično je odsudio sudački dvojac Vladimir Kiš iz Garešnice i Valentin Mik iz Pakraca.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručila je gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević. Nagradu za fair-play osvojila je ekipa RK LiPe. Najboljim mladim igračem proglašen je Alen Grafina (EA/BP), najefikasniji strijelac turnira s 11 golova je Marko Filipović (Pilana Šokčić), dok je nagradu za najboljeg golmana zasluženo osvojio Mihael Jugović (Pilana Šokčić). Najbolji igrač 24. malonogometnog turnira u Pakracu je Deni Hajdarović iz pobjedničke ekipe.

Pobjednički sastav: Hrvoje Zdelar, Ante Pavličević, Deni Hajdarović, Dragan Vaclavek, Ivan Begović, Matej Herent, Matej Kraljević, Tomislav Golubić i Tomislav Kolar. 

Na ovogodišnjem 24. izdanju turnira nastupilo je ukupno 14 ekipa sastavljenih od igrača iz Pakraca, Lipika, Zagreba, Novske, Bjelovara, Daruvara i Kutine. Organizator turnira je bila Sportska zajednica Grada Pakraca u suradnji s Udrugom djece branitelja Pakraca i Lipika. Obzirom da je turnir dio programa Pakračkog ljeta, igrao se pod pokroviteljstvom glavnog sponzora - Grada Pakraca.

Glavna karakteristika ovogodišnjeg turnira bila je odlična posjećenost kojoj je donekle kumovao i besplatan ulaz. Mi pak želimo vjerovati da je u pitanju neraskidiva ljubav Pakračana i malog nogometa koji ovdje ima 60 godišnju tradiciju i doista nema ljepše posvete svemu tome od prepunih tribina legendarnog Partizana, upravo onakvih kakve su bile posljednjih dana. Bravo za sve!  

IMG9670
IMG9667
IMG9666
IMG9665
IMG9663
IMG9661
IMG9660
IMG9658
IMG9657
IMG9655