nogometni vikend

U 12. kolu MŽNL SB/PŽ Hajduk je na gostujućem terenu izgubio od Požege s 4:1. Domaćin je vodeći pogodak postigao u 22. minuti, da bi samo šest minuta kasnije udvostručio prednost. U 39. minuti već je bilo 3:0, a da nevolja bude veća u istoj se minuti povrijedio i mladi Hajdukovac Čakarić koji je zbog toga morao napustiti teren. U drugom poluvremenu Krpan kratkotrajno vraća nadu pogotkom za 1:3 u 47. minuti, no snage za potencijalni preokret nije bilo. 'Točku na i' ove utakmice Požežani stavljaju pogotkom za konačnih 4:1 u 77. minuti susreta.
Treba dodati da je trener Hajduka Nebojša Gostimir u ovoj utakmici, osim ozlijeđenog Čakarića, za zadnje kolo izgubio i Dietzmana, ponajboljeg Hajdukovca ove jeseni. On je zbog nesportskog ponašanja na klupi za rezervne igrače u 70. minuti dobio crveni karton i tako se eliminirao najmanje za idući vikend. Ionako tanak igrački roster tako je dodatno osiromašen pred posljednju utakmicu ovog dijela sezone.
Hajduk je igrao u sastavu: Putak, Kligl, Baškiera, Benković, Krpan, Zandona, Petrović, Grubišić, Čakarić, Keć i Čuljak. Još su igrali Majdanac, Šulc i Gagula.
Nakon ovog poraza Hajduk je na 6. mjestu s 20 osvojenih bodova u 12 utakmica. U posljednjem jesenjem 13. kolu u Pakracu će igrati protiv Slavonca iz Nove Kapele, ekipe koja je 8. na tablici sa 15 bodova, ali dovoljno opasna jer dolazi 'pozitivna' nakon rekordne domaće pobjede od 14:0 protiv slabašne Budainke.
Lipik 1925 je 12. kolu kao domaćin pobijedio Jakšić 3:1 golovima Đusija, Rančića i Alviža i sada je na 4. mjestu s 23 boda. Na zatvaranju jeseni Lipičani gostuju kod Tomislava u D. Andrijevcima.

1. ŽNL: Dobrovčani bodom najavili subotnji derbi u D. Obriježi
U 1. ŽNL Dobrovac je kao domaćin odigrao 1:1 protiv Sloge iz Trenkova. Gosti su poveli u 27. minuti, a za Dobrovčane je gol vrijedan boda postigao Popović u 60. minuti utakmice. Prije posljednjeg kola Dobrovac je na 8. mjestu sa 16 bodova. U zadnjem kolu, 13. studenog s početkom u 13,45 sati, na redu je lokalni derbi u Donjoj Obriježi između naša dva prvoligaška predstavnika.
Dobrovac je protiv Sloge igrao u sastavu: Galović, Merkaš, Galko, Irout, Horvat, Tutić, Nemeth, Šugić, Derenj i Popović. Još su igrali: Galović S. i Šahinović.
Obriježani su u nedjelju nastavili seriju vezanih poraza - sada ih je već šest. Iako su bili blizu bodu, ovaj put izgubili su od Graničara u Zagrađu sa 2:1 i to pogotkom u posljednjoj minuti susreta. Croatia je povela u 70. minuti preko M. Špelića, no radost je trajala samo četiri minute kad domaćini poravnavaju. Bod u džepu Obriježana bio je do već opisanih zadnjih trenutaka utakmice…
Croatia je na tablici na 12. mjestu s 10 bodova, iza njih su samo Sloga s 5 i Sulkovci s 3 boda. Predstojeći lokalni derbi protiv Dobrovca iduće subote idealna je prilika da se igrači Croatije barem djelomično iskupe svojim navijačima za rezultatski slabu jesen i na zimski odmor odu koliko toliko zadovoljni.
Croatia je igrala u sastavu: Špelić, Kotorac, Giacometti, Marošević, Špelić M., Ajman, Lenće I., Lenće A., Savi, Borojević i Zubalj. Na klupi je bio samo Brdal.