P1018059

Pred nama je posljednji nogometni vikend ove jeseni u sklopu kojeg će biti odigrane utakmice zadnjeg, 13. kola Međužupanijske nogometne lige S. Brod- Požega i 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske. Ljubiteljima nogometa pažnju privlači lokalni derbi 1.ŽNL u Donjoj Obriježi gdje uzdrmani domaćin dočekuje solidni Dobrovac. U posljednje kolo Obriježani ulaze nakon šest uzastopnih poraza i pred svojim će navijačima pokušati popraviti loš dosadašnji dojam. Utakmica se igra u subotu s početkom u 13,45 sati.

Z. Hofman: Bodovi ostaju u Obriježi
Derbi je najavio Zoran Hofman, trener Croatije: „Za nas je ovo vrlo bitna utakmica u kojoj bi nam tri boda donijela prijeko potreban mir i stabilnost. U ovih do sada odigranih 12 kola nadigrani smo samo od Mihaljevaca. Nedostaje malo i sreće pa se nadamo da će i taj faktor konačno biti na našoj strani jer dobro treniramo i dečki se trude. Dobrovac je na tablici i bodovno ispred nas, respektiramo ih i dobra su ekipa, ali ovaj puta bodovi ostaju u Obriježi!“

S. Knok: Želim ugodnu atmosferu i dobar nogomet
S tim se u potpunosti ne slaže Srećko Knok, prvi čovjek struke Dobrovca, ekipe koja bez prevelikog rezultatskog imperativa opušteno ulazi u zadnju jesensku utakmicu.
„Malo smo oslabljeni za sutrašnji derbi, ipak nadamo se pozitivnom rezultatu za kraj ove relativno uspješne polusezone. Svima želim ugodno subotnje popodne, lijep ambijent i dobru utakmicu“, rekao je Knok.
Uoči posljednjeg kola jeseni Croatia je na 12. mjestu s 10 bodova, iza njih su samo Sloga s 5 i Sulkovci s 3 boda. Dobrovac je na 8. mjestu sa 16 osvojenih bodova.

MŽNL: Hajduk dočekuje Slavonac (NK)
Nakon gostujućeg poraza u Požegi Hajduk će u posljednjem kolu MŽNL Brod/Požega u Pakracu ugostiti Slavonac iz Nove Kapele. Riječ je o osmoplasiranom sastavu lige i dovoljno opasnom jer dolazi nakon rekordne domaće pobjede od 14:0 protiv slabašne Budainke. Uoči zadnje utakmice jeseni Hajduk se nalazi na 6. mjestu prvenstvene tablice s 20 osvojenih bodova. Utakmica na Gradskom stadionu počinje 13,45.

KUGLAČKA PRVENSTVA

Slavonski banovac i Lipik 1974 će ovog vikenda svoje prvenstvene utakmice igrati kod kuće. Drugoligaš Banovac u 10. kolu u subotu s početkom u 17 sati dočekuje požeške Nove nade koji do sada imaju svih devet pobjeda i pet bodova više od trećeplasiranog Banovca.
Lipičani danas u 18 sati u sklopu 7. kolo 3. HKL igraju protiv požeške HVIDR-e koji u dosadašnjem dijelu imaju jedan bod više od Lipičana što je domaćinima prilika za bijeg s dna tablice. Isti put prekopakranska Sloga će tražiti u Sl. Brodu protiv drugoplasiranog PKK Halo 192.
Naš B prvoligaš Pakrac-Papuk će u 10. kolu na svoje čak sedmo ovojesensko gostovanje, ovog puta u Zagreb protiv Obrtnika Torbara koji je u dosadašnjem dijelu osvojio pet bodova više od Pakračana.