banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

TRibina malo ihgralište Medium

Tvrtka Ghia sport Pazin početkom svibnja isporučila je na gradski stadion raznu opremu vrijednu s PDV-om 498.000 kuna koja je plaćena temeljom prošlogodišnjeg natječaja Ministarstva turizma i sporta na koji je projektom završetka nogometnog igrališta s umjetnom travom kandidirao Grad Pakrac. U opremi se nalaze dva segmenta montažnih tribina za gledatelje  s 80-tak sjedišta u pet redova; četiri para mobilnih golova u tri veličine s mrežama, dva seta kućica za rezervne igrače i delegata utakmice s klupama, ukupno 64 sjedišta, valjak za valjanje travnjaka, kosilica, prozračivač za travnjak, uređaj za iscrtavanje linije, uređaj za čišćenje obuće od blata, semafor za mjerenje vremena, pokretna košara za opremu, zaštitna mreža oko cijelog igrališta ukupne dužine 224 metra i visine 6 metara. Na istom natječaju Grad se obvezao na sudjelovanje u sufinanciranju igrališta s dodatnih 200.000 kuna koji će  biti utrošeni na izradu nosača za zaštitnu mrežu, nosače za reflektore za rasvjetu te ugradnja i montažu cijele opreme, za što Marijan Širac, voditelj projekta u gradskoj upravi, kaže da bi moglo ukupno koštati i više od početno predviđenih iznosa.     

Radovi na postavljanju stupaca za zaštitnu ogradu, kao i montaža rasvjete su i tijeku i Širac očekuje da će sve biti završeno u naredna dva do tri tjedna čime bi ovaj trogodišnji projekt izgradnje igrališta s umjetnom travom bio završen i namjera je, radi sudjelovanja više čimbenika u njegovoj izgradnji, održati svečanost otvaranja kojom bi igralište, kao i druga dva nogometna terena u sklopu sportskog centra na jugu grada, bio predan na upravljanje Hajduku. Nakon toga tijekom ljeta i jeseni Vladimir Gazić, predsjednik NK Hajduka,  predviđa radove, dijelom i radnim akcijama članova kluba, na uređenju i ozeljenjavanju okoliša. 

golovi Medium

Značajno poboljšanje materijalnih uvjeta

Gazić ističe da će ovaj objekt uvelike poboljšati materijalne uvjete za rad nogometne škole mladih selekcija jer će dobiti teren koji je zbog umjetne trave adekvatan za treniranje i u kasno jesenskim, odnosno rano proljetnim uvjetima. Kako je teren dimenzija 66x 44 metra veličinom odgovara za odigravanje službenih utakmica dviju najmlađih kategorija čime će se, uz treninge svih kategorija, rasteretiti i umanjiti habanje ostalih terena. Pored toga teren s umjetnom travom u Hajduku namjeravaju iznajmljivati grupama za malonogometnu rekreaciju. Dodatna kvaliteta ove opreme je u činjenici da je ona više namjenska i mobilna pa će se moći koristiti i za sva ostala igrališta unutar sportskog centra.

Trogodišnja povijest izgradnje

Inicijalna sredstva ovog projekta u iznosu od 200.000 kuna je dao Hrvatski nogometni savez koji se obvezao i postavio završnu gumenu podlogu umjetne travu, što je vrijednost u startu predviđena s oko 700.000 kuna. Ova pomoć iz HNS-a je posljedica sastanka održanog u HNS-u još početkom 2019. godine kada je gradsko i klupsko izaslanstvo razgovaralo s izvršnim direktorom Marijanom Kustićem i predsjednikom ŽNS Dragom Lucićem o obilježavanju stogodišnjice Hajdukova postojanja. Realizacija tih dogovora je došla u financijske planove HNS-a i Grada 2020. godine kada su započele pripreme. Grad Pakrac je do sada potrošio više od 600.000 kuna, a ostalo je, uz ovaj natječaj Ministarstva turizma, osigurao među ostalima Hajduk iz redovnog poslovanja ili pomoći donatora među kojima su od većih Kamen Sirač, Gorenjska gradbena družba Kranj, izvođač radova na aglomeraciji koji je odradio dio zemljanih radova, i Beton Kukec. Mada je sve to skupa izgledalo sporo, ponekad i traljavo, objekt vrlo velike vrijednosti će uskoro biti završen i mogao bi poslužiti, zbog parcijalne izgradnje i financiranja, kao model za izgradnju nekih drugih sadržaja u sportskom centru predviđenih na nedavno predstavljenom njegovom urbanističko-arhitektonskom konačnom izgledu kao što su teniski tereni, stadion malih sportova, mini-golf, trim-staza…    

Lani u proljeće je izgrađen drenažni sustav, te  podloge od više vrsta kamenih materijala koje je, kao i ostale građevinske radove, izvodila pakračka tvrtka Arhiz. I na ostalim pratećim radovima, osim postavljanja gumene podloge i umjetne trave, radili su pakrački obrtnici: najviše Elektro Martinović na sustavu rasvjete, a Bravarija Grgić ogradu.

Inače, kada je Hajduk tražio 2019. godine ponudu od specijalizirane tvrtke za izgradnju takvog igrališta ona je po principu „ključ u ruke“ iznosila s PDV-om 2,8 milijuna kuna po ondašnjim građevinskim cijenama koje su u međuvremenu uvelike porasle, a nije uključivala znatan dio ove dodatne opreme.

klupe rezerve Medium

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić