stariji pioniri kuna 22 Medium

Ovog i narednog vikenda u pakračkoj sportskoj dvorani od jutra do mraka odigravat će se „Kuna kup“, ciklus malonogometnih turnira koji već godinama u ovo doba organizira NK Hajduk. U dvije subote i dvije nedjelje natjecat će se u malom nogometu u četiri starosne kategorije.

Ove subote od devet sati natjecat će se u kvalifikacijskim skupinama mlađi pioniri (U12), u nedjelju su na programu kvalifikacije za početnike i (U10) i predpočetnike (U8). Druge subote u veljači odigravat će se kvalifikacije za starije pionire (U15), dok je nedjelja 12. veljače predviđena završna razigravanja za sve četiri kategorije.

KUNA KUP 22 TRBARA

U kvalifikacijskom dijelu turnira nastupa, ovisno o kategoriji 8, 12 ili 16 ekipa, a najuspješnije četiri  razigravaju na završnom danu za pobjednika kategorije što se nagrađuje peharom. Svi igrači završnice dobivaju medalje, a sportska priznanja i najuspješniji pojedinci: igrač, strijelac i golman. Tako će nastupiti ukupno 44 ekipe s blizu 500 mladih igrača iz 17 klubova i pet županija: pored domaćina i klubovi iz Lipika, Daruvara, Suhopolja, Novske, Okučana, Nove Gradiške, Lipovljana, Požege, Pleternice, Kutjeva, Kaptola, Vidovaca, Velike i Pavlovaca. Kako ovo natjecanje uspješno traje već 15- tak godina, uz „korona pauzu“ 2021.  interes okolnih klubova je toliko veliki da su zbog popunjenosti četiri kluba morala biti odbijena, kaže Darko Kelemen, voditelj škole nogometa NK Hajduka. Pokrovitelj Kuna kupa je tradicionalno Grad Pakrac.    

Kuna kup je za Hajduk, ali i mnoge druge klubove, završno natjecanje u zimskom kalendaru igranja dvoranskog nogometa. Za mlade kategorije Hajduka ona je i ove godine bila bogata i igralo se na brojnim natjecanjima u svim okolnim gradovima. Stariji pioniri trenera Darka Kelemena najbolji rezultat ostvarili su u Ligi Petice u kojoj su, u završnici u Bjelovaru, osvojili 3. mjesto. Mlađi pioniri trenera Viktora Trbare osvojili su 2. mjesto na Winter indoor turniru u Grubišnom Polju i četvrto u Novskoj.

Početnici trenera Dude Ljevakovića, uz čak tri osvojena turnira (Novska, Okučani i Liga Petice) i 3. mjesto u Kutini osvajali su i pojedinačne nagrade: Luka Levanić (najbolji golman) i  Erik Rek (najbolji igrač) u Novskoj i  rezultatski su najuspješnija kategorija.

Dobar rezultat postigli su i predpočetnici osvajanjem 2. mjesta u Okučanima i 3. mjesta u Novskoj.

Petica pobjednici