Banovac u nizu Medium

Dobrom utakmicom protiv ekipe Požege i pobjeda od 6:2 ovog vikenda u Pakracu u utakmici 18. kola 2. HKL Slavonski banovac nastavlja borbu za opstanak. Banovčani su s ova nova dva boda i ukupno osvojenih 14 na sedmom mjestu. No problem je što predzadnjem (11.)  Zara-Auto Matrix bježe tek jedan bod. Iduće kolo u goste idu u Vukovar zadnjeplasiranom Vodovod GV koji je sa samo osam bodova gotovo zacementiran na dnu tablice.

U pobjedi 6:2 u subotu pojedinačne bodove su osvojili  Lepka (565), Hormot (577), Gnezda (595) i Marin (532), a dva su posljedica ukupno 130 više srušenih čunjeva.

I. Hormot

Pakrac- Papuk je ovog vikenda kod kuće u 18. kolu 1.B HKL poražen od Fortune sa 6:2 i time izgubio šanse za bolji plasman od sredine tablice. Pakračani su podbacili na što ukazuje i prosjek od 554 čunja pri čemu su kao ekipa srušili 104 manje od gostiju iz Đakova. Pojedinačne pobjede su ostvarili D. Špelić (561) i Ž. Major (674). Četiri kola prije kraja  Pakrac je sa 17 bodova točno u sredini tablice na 6. mjestu, a za prvom ekipi ispred sebe, upravo Fortuni, zaostaju četiri boda. Iduće kolo idu u goste Zagreb posljednjoj ekipi Obrtniku Torbar.

Davor Špelić

Borbu za opstanak nastavlja i Lipik 1974 u 3. HKL. Ovog vikenda u 16. kolu su poraženi kao domaćini u utakmici protiv PPK Kutjevo sa 6:2. Pojedinačne bodove su ostvarili D. Pierobon (557) i T. Luksetić (539) no ostali su svi bili znatno ispod tih rezultata. Iduće kolo Lipik gostuje u Požegi kod posljednje plasiranog Hrasta koji još nema pobjede pa je to prilika Lipičanima da uhvate priključak s prvim susjedom koji im sada bježi tri boda.  

U dodatnom razigravanju u 4. ligi ekipa Slavonije je u Požegi pobijedila HVIDR-u sa 6:2. Pojedinačne bodove su osvojili J. Dumančić (526), S. Poletto (548), D. Blažević (528) i I. Katalinić (521). U idućem kolu Prekopakrani ugošćuju vodeći Zanatlija II Slavonski Brod koji im bježi nedostižnih sedam bodova razlike.   

Josip Dumančić Medium