Kuglana utakmica naslovna

Kuglači Pakrac Papuka i Slavonskog banovca ovog vikenda u svojim prvenstvenim utakmicama zabilježili su nove poraze. Oni su tim bolniji jer su poraženi od uvjerljivo posljednje plasiranih ekipa u svojim ligama.   

Posebno je ozbiljan poraz Slavonskog banovca koji je u 19. kolu 2. HKL izgubio u Vukovaru od Vodovoda GV s 5:3, ekipe koja je praktično već ispala iz lige.  Pojedinačne bodove su osvojili D. Lepka (502), I. Hormot (576) i Z. Gnezda (518), no zbog 73 ekipno manje strušena čunja bodove iz utakmice je uzeo domaćin kojem je to tek peta ovosezonska pobjeda.

Tri kola prije kraja Banovac je s 14 bodova 10. na tablici te će mu za sigurni opstanak  trebati najmanje dvije pobjede u utakmicama u kojima se sastaje s izravnim konkurentima u toj borbi. Već idući vikend mu u goste dolazi ekipa Belišća koja ima dva boda više od njih, a potom gostuju u Osijeku protiv predzadnje ekipe Zare-Auto Matrix koja ima bod manje od Pakračana. Zbog bodovne blizine te bi utakmice mogle biti ključne mada bi mogli biti potrebni i bodovi iz zadnjeg kola kada Banovac dočekuju trećeplasiranog Zanatliju iz Sl. Broda.  Sadašnja pozicija Banovca na tablici, treći odzada, je izvan zone ispadanja u koju ih mogu gurnuti porazi u zadnja tri kola od izravnih suparnika, ali i broj ekipa koje će u konačnosti ispasti ovisit će i o tome tko će ispasti iz ranga više,  1.B HKL. Stoga su pobjede jedina sigurnost.

Juranović

I u 1.B HKL kuglači Pakrac-Papuka su ovog vikenda poraženi od uvjerljivo zadnjeg Obrtnika Torbar kojem je to tek treća ovosezonska pobjeda. Lošu formu unazad mjesec dana  Pakračani su potvrdili  ovog vikenda u Zagrebu u porazu od 2,5:5,5. Pojedinačne pobjede su ostvarili A. Juranović (571) i Ž. Major (569) dok je neriješeno odigrao  D. Špelić (561). Pakračanima opstanak nije ugrožen, ali su serijom poraza ispustili priliku za plasman u vrh tablice. Sa 17 bodova se nalaze na 7. mjestu i u tri preostala kola mogu napredovati za najviše jedno mjesto, ali i nazadovati za tri. Idući vikend dočekuju desetoplasiranu ekipe Lepoglave koja ima tri boda manje od njih.

Bodove koji bi mogli biti važni u borbi za opstanak ovog vikenda osvojili su kuglači Lipika 1974 koji su kao gosti pobijedili u Požegi ekipu Hrasta, također posljednju na tablici bez ijedne pobjede. U pobjedi 5:3 pojedinačne bodove su donijeli D. Šubert (510), D. Schrotter (556) i M. Rebrović (525), a odlučujuća dva boda su posljedica ekipno srušenih 55 čunjeva više. Lipičani su s 8 bodova sada predzadnji na tablici i za siguran opstanak valjalo bi u zadnjem kolu prestići ekipu INA Požega koja ima bod više od njih. Za to je potrebno da kod kuće Lipik pobijedi sedmoplasirani Regoč, a INA Požega kod kuće izgubi od trećeplasiranog Obrtnika BAM.  

U razigravanju za konačni poredak u 4. ligi prekopakranska Sloga je kao domaćin pobijedila vodeću ekipu Zanatlije II iz Sl. Broda sa 6:2. Pojedinačne pobjede su ostvarili J. Dumančić (529), I. Turković (571), S. Poletto (553) i I. Katalinić (512). Sloga je ovom pobjedom izbila na drugo mjesto bez šanse da ugrozi vodećeg.  I oni do kraja imaju tri kola.    

D. Schreotter