bridge 2022

Ovog vikenda u povodu predstojećeg Dana grada uz uobičajeni natjecateljski sportski program (nogomet, kuglanje, rukomet) održat će se i nekoliko drugih manifestacija.

Ponajveća novost je međunarodni turnir u bridžu kojeg organizira Bridž klub Pakrac.

Bridž klub Pakrac već 14 godina u ovo vrijeme je organizator turnira nazvan Kup za banovac Grada Pakraca gdje je uobičajena prva nagrada bila brončana replika našeg kovanog banovca, a na kojem je sudjelovalo sedam ili osam parova iz Pakraca i Siska, a posljednjih godina i Banja Luke. Pakrački bridžisti su odlučili ove godine otići i korak dalje te su pomoć Hrvatskog bridž saveza i Grada Pakraca organizirati znatno veći turnir.

Prema predprijavama na turniru koji će se s početkom u 16 sati igrati u vijećnici kurije Janković sudjelovat će oko 25 parova (50 igrača) iz Siska, Zagreba, Crikvenice te Banja Luke i Posušja (BIH) kao i četiri pakračka para. Tri najbolja para bit će nagrađena sportskim priznanjima te novčanom nagradom od cjelokupne kotizacije koja iznosi 10 eura po igraču. Bridž savez Hrvatske je osigurao najsuvremeniju opremu za održavanje turnira, ponajboljeg hrvatskog suca Vanju Graheka te će osvojeni bodovi ulaziti u rang listu igrača Hrvatskog bridž saveza.  

Kako to izgleda zainteresirani građani mogu doći pogledati u subotu poslijepodne u kuriju Janković.

šah jesen 21

Istoga dana i u istom prostoru samo s početkom u 10 sati Šahovski klub „Pakrac-Lipik“  organizira brzopotezni turnir u šahu koji će se igrati po švicarskom modelu u 10 kola. Kotizacija za sudjelovanje je 10 eura po igraču, a bit će nagrađena tri prvoplasirana igrača nagradama od 80, 50 i 30 eura.     

tenisd ško

Sportska zajednica Grada Pakraca istim povodom u nedjelju s početkom u 10 sati u teniskom balonu i kuglani organizira Dječji sportski dan. On podrazumijeva prezentaciju rada dječjih škola u ova dva sporta uz prigodno natjecanje u koja će se moći uključiti i djeca koja sada ne treniraju ove sportove u klubovima.

Kreće Hajduk

Ove subote započinje i proljetni dio natjecanja u Međužupanijskoj nogometnoj logi Brod-Požega. Pakrački Hajduk koji u ovaj dio prvenstva kreće s osmog mjesta i 19 bodova u prvom kolu u subotu (15,30 sati) dočekuju Tomislav iz Donjih Andrijevaca, trenutno četvrtoplasiranoj ekipa prvenstva koja ima od Hajduka četiri boda više.

U subotu utakmicu 13. kola 2. HRL igraju i rukometaši LiPe. S početkom u 20 sati u našoj sportskoj dvorani dočekuju ekipu Petrijevaca. Bit će to utakmica devetoplasirane LiPe sa šest bodova i četvrtoplasirane gostujuće ekipe koja ima 9 bodova više.  

Prvenstvena natjecanja nastavljaju i kuglači, a prvi će na stazu KK Lipik 1974 koji već u petak s početkom    u 18 sati u sklopu posljednjeg kola 3. HKL  dočekuju  brodski Regoč. Utakmica im je važna jer bi pobjedom bili bliži opstanku u ligi.

U subotu je na pakračkoj kuglani dvostruki program. Od 12 sati u sklopu 20. kola 1.B HKL     Pakrac-Papuk dočekuju Lepoglavu u utakmici kopa će djelomično odlučivati o rasporedu u sredini tablice. Od 17 sati na stazu će kuglači Slavonskog banovca u sklopu 20. kola 2. HKL. Oni u borbi za opstanak će igrati važnu utakmicu protiv Belišća i u slučaju pobijede se s njima bodovno izjednačiti na tablici, ali i zadržati sadašnji položaj izvan zone ispadanja. Kuglači „Sloge“ gostuju u Požegi.   

Hajduk Matijašević Medium