izlazak 11. 3.

Nogometaši Hajduka jučer su kod kuće na startu proljetnog dijela sezone u 14. kolu Međužupanijske lige Brod-Požega pobijedili NK Tomislav iz Donjih Andrijevaca s 3:2 (1:1).

centaršut

Znalo se i prije utakmice da će se do bodova protiv trenutno četvrtoplasirane ekipe teško jer u odnosu na jesenski dio zbog povreda u sastavu nije bilo najboljeg strijelaca Filipa Matijaševića i golmana Jurgena, privatnih obveza Dine Prohaske te od nogometa odustalog kapetana Adriana Baškiere pa je na teren morao i trener Ognjen Kafka kojeg je na klupi mijenjao Slavko Vuić.  No mlada  momčad Hajduka je dobro krenula u utakmicu i već u 10. minuti centaršut Keća je glavom u  vlastitu mreži pospremio gostujući stoper. No gosti nakon toga su kvalitetnija momčad i u 33. minuti izjednačuju iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. U takvom ritmu je nastavljena i drugo poluvrijeme po je dio solidno popunjenog gledališta izrazio želju da utakmica bar završi neriješeno. No u 56. minuti nakon dugačke lopte najbolji gostujući igrač Ravlić sam izbija ispred našeg golmana i dovodi gostu vodstvo 2:1. Nakon tog gola utakmica se neočekivano okreće.

borbenost

Hajdukovi igrači, jučer  neuobičajeno bodreni s tribina, igraju puno borbenije i angažiranije pa u 60. minuti i oni i publika traže dosuđivanje jedanaesterca, ali sudac tako nije mislio. Ipak ključni događaj za utakmicu se zbio u 52. minuti kada je 19-godišnji Matija Benković zamijenio Stjepana Dietzmana. Već u 62. minuti Beković je nakon prodora s lijevog krila oštro ubacio loptu pred gol koju je protivnički igrač prije ulaska još skrenuo, ali je gol svejedno pripisan Benkoviću. Filip Dietzman je u 73. minuti imao veliku prigodu da dovede Hajduk u vodstvo, a što nije uspjelo njemu, uspjelo je ponovo Benkoviću u 81. minuti. Nakon dugačke lopte upućene od Petrovića, Benković se vještom varkom oslobodio zadnjeg obrambenog igrača i nakon izlaska pred golmana neobranjivo poslao loptu u prazan kut za konačnih 3:2 i tri boda kojima je nagrađena borbenost mladih Hajdukovih igrača.

Iduće nedjelje sedmoplasirani Hajduk gostuje u Sikirevcima protiv susjeda na tablici, a u sljedećem domaćinstvu za dva tjedna će ugostiti rivale iz Lipika koji sada imaju bod više od Hajduka.

SASTAV: Balog, Keć, Piperković (od 46. Kiš), Zandona (od 88. Kohajda), Grafina (od 90. I. Benković), F. Dietzman (od 79. Širac), S. Dietzman (od 52. M. Benković), Grubišić, Kafka, Gligić, Petrović. Trener Slavko Vuić.        

u obrani