Banovac 2022 Medium

Slavonski banovac je ovog vikenda u predzadnjem kolu poražen u Osijeku protiv ekipe Zara-Auto Matrix s uvjerljivih 7:1. Poraz je tim teži jer je došao od ekipe koja je do ovog kola bila na predzadnjem mjestu, bod manje od Banovčana tako da su ih kolo prije kraja na tablici prestigli. Slavonski banovac je tako pao na 10. mjesto na tablici s istim brojem bodova (16) kao predzadnja Požega čime mu trenutno opstanak u 2. HKL ligi nije ugrožen. Ali bi mogao biti ako u zadnjem kolu, kada kod kuće dočekuje trećeplasiranog Zanatliju iz Slavonskog Broda, ponovo izgubi, a ekipa Požege pobijedi. Tada bi Slavonski banovac pao na predzadnje mjesto i opstanak u ligi bi mu ovisio o raspletu ispadanja-ulazaka u rangovima iznad njega. Neugodna situaciju koju na početku prvenstva nitko u klubu nije očekivao. Inače u Osijeku tek Ivica Hormot je pobijedio u svom pojedinačnom meču srušivši dobrih 562 čunja. Ostali su bili ili loši ili prosječni, nedovoljno za pojedinačne bodove i ukupnu pobjedu.

U predzadnjem kolu 1.B HKL Pakrac-Papuk je  poražen u Osijeku od Zrinski-Pivovare s 5:3. Odigravši utakmicu ponovo u „šarenom“ sastavu više od tri pojedinačne pobjede i ukupnog poraza se nije moglo. Pojedinačne pobjede su ostvarili J. Ramić (571), A. Juranović (568) i D. Špelić (581)  mada su do bodova uz malo više sreće i nekoliko srušenih čunjeva više mogli  Ž. Major (570) i M. Škondro (554).

Pakrac-Papuk je unatoč lošem proljetnom dijelu prvenstva i dalje na tablici 6. Položaj neće popraviti niti ako u zadnjem kolu kod kuće pobijede posljednjeplasiranog Slavonca iz Bukovlja, ali će spriječiti u konačnosti pad na tablici za jedno ili dva mjesta.  

Davor Špelić