banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Hajduk 2

U subotu 25. ožujka na Gradskom stadionu Pakrac s početkom u 15,30 sati u sklopu 16. kola Međužupanijske nogometne lige Brod-Požega sastat će se Hajduk i Lipik 1925. Ova utakmica, bez obzira na trenutni položaj takmaca na tablici, puna susjedskog naboja, uvijek je gledateljima najinteresantniji dio sezone pa nema razloga da tako ne bude i ove godine bez obzira što oba kluba nemaju previše razloga za zadovoljstvo startom u sezoni.

Lipik je u dva proljetna kola osvojio tek bod odigravši mršavih 0:0 kod uvjerljivo zadnjeg Papuka u Velikoj te neočekivano prošle subote kao domaćin izgubio s visokih 5:0 od Jakšića, također ekipe iz donjeg dijela tablice. Hajduk je u prvom proljetnom kolu kod kuće pobijedio NK Tomislav iz Donjih Andrijevaca s 3:2, a prošle nedjelje je poražen u Sikirevcima s 4:1. To je i dio razloga što su oba kluba tek u sredini tablice, vjerojatno godinama nikada lošiji uoči međusobnog susreta. Lipik je s 23 boda sedmi, a Hajduk s bodom manje odmah iza njega. Oba kluba nemaju problema s opstankom, niti šanse za visoki plasman, ali je utakmica svejedno interesantna zbog lokalnog rivalstva, mada niti taj naboj više nije što je nekada bio. No Hajduku nije drago za čuti da su obje posljednje dvije utakmice, lani u rujnu u Lipiku i u ožujku u Pakracu, izgubili s 2:0. Taj niz žele prekinuti, jednako kao što ga Lipik želi produžiti.  

Hajduk 1

Razlozi slabijih rezultata u prvim kolima moglo bi se potražiti u odsutnosti većeg broja igrača, nekih zbog kartona, nekih zbog povreda. No za ovu utakmicu suspendiranih kartonima nema, a većina povrijeđenih se oporavila i očekuje se njihov nastup što će biti definitivno poznato tek uoči utakmice. U Hajduku je upitan tek najbolji strijelac Filip Matijašević što bi mogao biti ozbiljan hendikep. No bez obzira na sastave, kada je u pitanju rezultat, sve opcije su otvorene što je razlog više za dolazak na utakmicu.  

publika

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić