glavna moto

Uspješni sportski rezultati mladih vozača bili su najznačajniji dio skupštine Moto kluba Pakrac-Lipik koja je jučer održana u vijećnici kurije Janković.

Izvješćujući o radu u prošloj godini predsjednik Kluba Marko Straga istaknuo je pojedinačne uspjehe te spomenuo  Leona Tonkovića koji se natjecao u klasi MX50J KUP HMS-a, osvojio 67 bodova te zauzeo 10. poziciju od 20 vozača koji su nastupali kroz sezonu. Leo Dvorski je u klasi MX50J KUP HMS-a, za razliku od Leona, odvezao je svih 9 utrka te osvojio fantastičnih 345 bodova što mu je bilo dovoljno za treću poziciju od ukupno 20 vozača u ovoj klasi. U klasi MX85 s jednim nastupom sudjelovao je Noa Polenus te osvojio 21 bod, što je bilo dovoljno za 25. mjesto od 37 vozača. Debitant Bruno Baranček natjecao se u klasi B-250, u 8 od 9 utrka osvojio je 119 bodova te zauzeo 16. poziciju od 34 vozača ove klase. Krunoslav Tonković natjecao se u klasi Veteran A te je s 51 bodom zauzeo 14. mjesto od 20 vozača.

marko straga

Stefan Lenče, najbolji i najuspješniji vozač u klubu, u Međunarodnom prvenstvu Hrvatske odvezao je sve utrke i u svojoj prvoj pravoj sezoni klase MX65 osvojio nacionalno srebro. Osvojio je drugu poziciju od čak 23 vozača u ovoj klasi koji su se natjecali kroz godinu. Osvojio je 361 bod te kad se doda Noin 21 bod iz klase MX85, klub zauzeo je 4. poziciju od ukupno 10 klubova. Vozio je i Alpe Adria kup, odvezao je dvije od četiri utrke te osvojio fantastično 8. mjesto od ukupno 48 vozača koji su osvajali bodove. Isto tako okitio se naslovom prvaka u Otvorenom prvenstvu Zagorja te osvojio drugu poziciju u prvom izdanju Slavonske Lige.

skupština moto

Straga je istaknuo i odličnu organizaciju prošlogodišnje motocross utrke “Bljesak 2022” zahvaljujući suradnji s pakračkim udrugama. Ove godine utrka će se održati 14. svibnja, a u planu je još i dovršiti brodski kontejner uz stazu, zaštititi kritične brine kod cilja od erozije, održavati radne akcije, nabaviti vitrine za pehare, medalje i priznanja te između ostalog i povećati zanimanje sveopće populacije, a prvenstveno mladih naraštaja za motocross na našem području i na taj način pokušati pridobiti neke nove entuzijaste u klub koji ne moraju nužno biti vozači, već volonteri.

anamarija moto

Iz financijskog izvješća za 2022. godinu saznali smo da je moto klub rashodovao 5609,87 eura, odnosno 42.267,54 kuna, a prihodovao ukupno 6718,33 eura, odnosno 50.619,33 kuna, a većinu sredstava osigurao je Grad Pakrac, putem svojih sredstava ili Sportske zajednice Grada Pakraca.

Gradonačelnica Anamarija Blažević pohvalila je rezultate članova kluba, trud oko motocross staze i održavanja utrka te izrazila i daljnju neupitnu podršku Grada Pakraca. Od gostiju se za riječ javio i Vladimir Tessari, osnivač i dugogodišnji djelatnik kluba, koji je podsjetio da će 2024. godine biti točno trideseta obljetnica osnutka kluba, a pedeseta od same ideje o osnutku.

Davor Lenče, zahvalio se djelatnicima kluba koji uvelike pomažu vozačima te pozvao sve motoriste da dođu uz utrke na Matkovcu pogledati i gostujuće utrke te i na taj način podržati rad kluba.

vlado tessari