PAKRAC PAPUK 2022

Slavonski banovac pobjedom od 5:3 na svojoj kuglani protiv Zanatlije iz Sl. Broda u posljednjem kolu 2.  HKL osigurao je opstanak. Kako su im se ostali rezultati poklopili, Banovac bi opstao u ligi i bez te pobjede. Ovako su ipak na tablici jedno mjesto više, odnosno 9. u konkurenciji 12. ekipa. U subotu pojedinačne pobjede su ostvarili A. Marin (530), B. Petrovečki (561) i Z. Gnezda (553), a dva boda su posljedica 73 ekipno više srušena čunja.

Juranović Gnezda

U poretku za igrača lige Zvonko Gnezda je s prosjekom od 560 srušenih čunjeva na 13. mjestu, a jedini još dovoljno gostujućih nastupa za taj poredak ima Davor Lepka koji je s prosjekom od 537 čunjeva 25. Osim njih dvojice još su N. Kalvi, I. Hormot, B. Petrovečki i A. Marin ove sezone odigrali 15 i više utakmica od mogućih 22.

Pobjedom u zadnjem kolu prvenstvo u 1.B  HKL su završili i kuglači Pakrac-Papuka. Oni su na svojoj kuglani sa 7:1 savladali zadnji Slavonac iz Bukovlja. Pojedinačne pobjede su ostvarili J. Ramić (569), D. Štor (569), D. Major (520), D. Špelić (542) i I. Turković (579). Pakračani, unatoč lošem rezultatskom drugom dijelu sezone, su na kraju točno u sredini tablici, šesti s 21 bodom.

U poretku za igrača lige jedini dovoljno gostujućih nastupa ima Antonio Juranović koji je s prosjekom od  573 srušena čunja na 15. mjestu. Promjenljivost u sastavu je bila jedna  od konstanti Pakrac-Papuka pa tako uz spomenutog Juranovića (20) najviše mečeva od mogućih 22 je odigrao I. Turković ml. (19,5), J. Ramić (18), D. Štor (17),   R. De Zan i D. Špelić (15,5), Ž. Major (11,5), ali i nekoliko pojedinaca s malim brojem mečeva.   

Ilija Turković mlađi

Lipik 1976 je prvenstvo u 3. HKL završio pred dva tjedna na predzadnjem mjestu i ne dogodi li se nešto nepredviđeno poput odustajanja najvjerojatnije će to biti ispadanje u niži rang, odnosno 4. ligu u kojoj je ovaj vikend natjecanje završila prekopakranska Sloga. Poraz u zadnjem kolu u Sl. Brodu od Zanatlije II s 5:3 im ništa ne znači jer su prvenstvo završili kao drugi, dok je druga ekipa Pakrac-Papuka predzadnja u konkurenciji sedam ekipa.   

U poretku za igrača lige naši igrači apsolutno dominiraju. Mladi Niko Kalvi igrajući za Pakrac Papuk II je s prosjekom od 549 srušenih čunjeva prvi, a igrači sloge I. Turković stariji i D. Blažević su s prosjekom od 531 čunja drugi i treći.

Kuglači će u nastavku sezone nastupati u pojedinačnoj konkurenciji  na različitim revijalnim turnirima među kojima posebno dobro kotira naš „Bljesak“.

Niko Kalvi Medium