Biba Medium

Biciklistički klub Titan 11. ožujka promijenio je članove uprave kluba, Biljana Milić nova je predsjednica, a mjesto čelne osobe kluba preuzela je od Darka Škevina. Dosadašnjeg potpredsjednika Vladimira Tessarija zamijenio je Marko Ljevar, dok će Jure Rosić i dalje obavljati funkciju tajnika kluba.

Nakon 4 godine neaktivnosti, najviše prouzrokovane virusom Covid 19, novoj rukovodećoj postavi kluba u planu je vratiti stari sjaj nekad popularnom odredištu za brdski biciklizam na Omanovcu. Kružnu brdsku stazu pod nazivom XC Kuna, koja nije tehnički zahtjevna te ima puno hladovine, uređene mostove i odvodnju, održava Sportska zajednica Grada Pakraca i Biciklistički klub Titan, a Grad Pakrac aktivno pomaže financijski i logistički pri održavanju staza i pokrivanja troškova utrka.

Titanov ultimatum

Upravi kluba je glavni cilj i događaj za ovu godinu organizirati Titanov ultimatum, jedinstvenu utrku koja se dosad u Hrvatskoj nikad nije održala. Vozit će se 6 i 12 sati na već spomenutoj kružnoj stazi XC Kuna, dugoj 6,3 kilometra. Utrka je podijeljena na tri kategorije: solo 6 i 12 sati žene, solo 6 i 12 sati muškarci i štafeta 12 sati (dva do četiri člana) u kojoj je pobjednik najbrža štafeta neovisno o spolu. Utrka će se održati 19. kolovoza, rok za prijavu je do 11. kolovoza, a nakon utrke na programu će biti after party. Za sudionike utrke bit će osiguran topli obrok, a sve ostale informacije vezane za utrku možete naći na stranici https://bktitan.org/pages/raspis-titanov-ultimatum

xc kuna 1 Medium

Osim toga, 8. listopada u planu je i održavanje utrke pod nazivom XCO Omanovac u sklopu Slavonske brdsko biciklističke lige, dok će konkretne aktivnosti i otvorenje sezone uskoro krenuti šumskom biciklijadom na kružnoj stazi, koja je uglavnom napravljena bez težih uspona.

xc kuna jure

Podsjetimo, prije godinu i pol dana organizirana je rekreativna vožnja na kružnoj stazi XC Kuna, a na sljedećoj poveznici možete se prisjetiti kako je to izgledalo https://pakrackilist.hr/index.php/vijesti-novosti/14945-biciklijada-promocija-bike-parka-omanovac-sat-vremena-biciklom-po-sumi-a-ne-umoris-se

U sklopu dječjih sportskih praznika planira se organizacija MTB (brdsko biciklističke) škole na Omanovcu, s ciljem aktivacije kluba u radu s djecom te promocijom biciklizma na našem području. Isto tako, vizija Titana je u dogledno vrijeme sjediniti srodne sportove izdržljivosti poput trčanja u aktivnosti svoje udruge.