svi

KK Slavonski Banovac pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca na visokoj je razini organizirao 15. kuglački kup Bljesak 2023. U pakračkoj gradskoj kuglani u travnju su se okupili natjecatelji iz 30 hrvatskih gradova, 138 muških i 32 ženskih, a koji su se borili kroz četiri kvalifikacijska tjedna za završnicu odigranu 30. travnja.

Alen Kujundžić, član KK Zaprešić i jedan od najboljih svjetskih kuglača, u finalnoj završnici između 16 natjecatelja, osvojio je turnir sa 630 srušenih čunjeva. Srušivši 624 čunja, drugo mjesto pripalo je Željku Košutiću, članu KK Bjelovar, prošlogodišnji pobjednik Dario Duda iz KK Grmoščica Zagreb sa 617 srušenih čunjeva ove godine okitio se broncom, a četvrto mjesto i utješnju nagradu osvojio je Tomislav Čakalić, član KK Nove Nade Požega premašivši brojku 600 za četiri čunja.

pobjednici muški

Od domaćih kuglača, u finale su se plasirali Zvonko Gnezda i Davor Lepka ispred KK Slavonski Banovac, Antonio Juranović iz KK Pakrac te Josip Dumančić, član KK Sloga, a najbolji rezultat od spomenutih ostvario je Zvonko Gnezda zauzevši osmo mjesto s 556 srušenih čunjeva.

U ženskoj konkurenciji između osam kuglačica, s 574 srušenih čunjeva pobjedu je odnijela Valentina Gal, članica KK Mlaka Rijeka, srebrnu medalju osvojila je članica KK Obrtnik Nova Gradiška, Ivona Đapić, s 563 srušenih čunjeva, dok je sa sedam čunjeva manje treće mjesto zauzela Dražena Smuđ iz KK Siscia Sisak. Za izdvojiti je i nastup Simone Zukanović, 12-godišnje članice ŽKK Novska koja je kroz kvalifikacije izborila sudjelovanje u završnici te kojoj je Sadmir Delihodžić, član organizatora turnira osigurao posebnu nagradu.

pobjednice

Vidno zadovoljni omjerom uloženog truda u organizaciju turnira i rezultate istog, domaćini su se zahvalili svima koji su se odazvali na turnir rekordnih brojki, turnir koji je poslije zaprešičkog najposjećeniji u Hrvatskoj te kojim su si sada još više podigli letvicu za nagodinu, a nagrade su dodijelili predsjednik KK Slavonski Banovac Ivan Beluškov, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca Jasmin Ramić te gradonačelnica Grada Pakraca i saborska zastupnica, Anamarija Blažević koja je u obraćanju okupljenima čestitala organizatorima turnira na odlično odrađenom poslu te zahvalila svim natjecateljima koji su svojim sudjelovanjem obilježili sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata.

finale muški

finale žene

fotografije preuzete s KK Slavonski Banovac