omanovac tail

Udruga maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru" organizator je druge Omanovac trail utrke koja će biti održana 27. svibnja u blizini Planinarskog doma, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Sportske i Turističke zajednice Grada Pakraca te Planinarskog doma Omanovac.

Utrke će biti održane u dvije kategorije, za djecu i za odrasle. U 17 sati počet će utrke odraslih, pod nazivom "Zeleni vrh" u duljini od 7 kilometara te PD „Psunj“ od 14, a dječje utrke kreću u 19 sati te će biti raspodijeljene na različite udaljenosti. Duljina utrke predviđene za predškolsku dob iznosit će 100 metara, zatim 300 metara za djecu između 7 i 10 godina, a oni između 11 i 14 godina utrkivat će se na 800 metara. Sudjelovanje za djecu je besplatno, a osigurana su im okrijepa, medalje i pehari za najbolje u kategorijama.

„Vizija nam je stvoriti tradicionalnu turističko-sportsku manifestaciju za sve ljubitelje raznih oblika rekreacije u prirodi kod Planinarskog vrha Omanovac koja će se održavati svake godine, a kasnije je proširiti na dva dana te njome obilježiti početak sezone aktivnog provođenja slobodnog vremena na Omanovacu“, izjavio je predsjednik udruge, Igor Vuković.

Prijave za odrasle vrše se putem stranice utrka.com, a za djecu su otvorene putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te se mogu prijaviti i pozivom na broj 099 696 2096 do 20. svibnja.

Izvor fotografije: Udruga maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru"