Orehova vas 3

Utrka međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu bit će održana sutra, 30. svibnja. Članovi Moto kluba Pakrac-Lipik na stazi u Matkovcu ugostit će najbolje vozače u utrci za prvenstvo Hrvatske međunarodnog karaktera.

Od predsjednika moto kluba, Marka Strage, saznajemo da se sutra u Prekopakri očekuje nastup stotinjak vozača koji će voziti utrke u klasama od juniora do veterana, raspoređeni po klasama 50, 65, 85, MX2, MX OPEN, žene, veteran A, veteran B, B-250 i B OPEN. Od naših vozača nastupit će Stefan Lenče u klasi MX65 te Bruno Baranček u klasi B-250.

Službeni trening počinje u 9 sati, start prve utrke planiran je u 11 sati, a svečano otvorenje u 13 sati. Očekuje se puno posjetioca koje će ugostiteljskom uslugom posluživati Hookah bar-pizzeria, a članovi Društva Mađara Pakrac osigurat će ručak u prostorijama NK Slavonija Prekopakra za preko sto volontera koji će sudjelovati u utrkama. Za osiguranje će se pobrinuti Dobrovoljno vatrogasno društvo Pakrac, dok će zavojni sudci biti gotovo svi članovi MK Pakrac-Lipik.
Utrka „Bljesak 2023“ tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

Lenče u dobroj formi prije sutrašnje utrke

Stefan Lenče je 7. svibnja vozio utrku u Zaboku. Uz Međunarodno prvenstvo Hrvatske, utrka se bodovala i za Alpe Adria prvenstvo. „Već na treninzima Stefan je ostvario najbolja vremena. U prvoj utrci imao je odličan start i vodeću poziciju sve do par krugova prije kraja kada mu se dogodio peh s motociklom te je izgubio stečenu prednost i završio na 5. mjestu.
U drugoj utrci je ponovno izvrsno startao te pobijedio pa je u ukupnom poretku završio na trećoj poziciji“, izvijestio je predsjednik moto kluba Marko Straga.

Zabok 6 Medium

Druga utrka Europskog prvenstva klase MX65 vožena je 21. svibnja u Sloveniji, u Orehovoj vasi. U konkurenciji 32 vozača, u kvalifikacijskoj utrci Stefan je zauzeo 18 mjesto.
U prvoj utrci uz pregršt borbi završava utrku na 21. mjestu, a u drugoj utrci popravlja plasman te završava na 18., što je bilo dovoljno za nove europske bodove, točnije 3 boda.

Dobrom formom poslao je najbolju pozivnicu za sutrašnji spektakl u Matkovcu.

Orehova vas 1