szgp skupština 2023 naslovna

Grad Pakrac je u 2022. godini izdvojio Sportskoj zajednici za rad 18 sportskih udruga 99.601,59 eura iz gradskog proračuna. Realizirano je 96.637,86 eura kroz sufinanciranje udruga, a ostatak na aktivnosti Zajednice i udruga tijekom Pakračkog ljeta, rekao je Jasmin Ramić, tajnik Sportske zajednice, na Skupštini održanoj 21. lipnja u Gradskoj sportskoj dvorani.

Podnoseći izvješće o radu, predsjednik Mario Lopar je između ostalog izvijestio da je jesenas osnovana udruga "Mažoretkinje Grada Pakraca" primljena u članstvo Zajednice, a Izvršni odbor je nakon ostavke starog, Jasmina Ramića imenovao kao novog tajnika.

Upravljajući sportskom dvoranom, kuglanom, teniskim terenima i električnim biciklima, Sportska zajednica je u 2022. godini zajedno s donacijama i ostalim izvorima zarade prihodovala 230.658,03, a rashodovala 223.510,22 eura održavajući uz spomenuto, pješačke i biciklističke staze te je provela mjere zaštite od požara na sportskim i drugim objektima u vlasništvu Grada Pakraca.

szgp skupština 2023

Plan sufinanciranja udruga za 2023. godinu iznosi 107.000,00 eura, a u raspravi i izvješću, predstavnike Šahovskog kluba “Pakrac-Lipik” zanimalo je zašto su za 2023. dobili sličan iznos sufinanciranja iz 2022. godine, iako su se plasirali u rang više, točnije iz 3. u 2. ŠHL. Tajnik Ramić odgovorio im je kako su iznose sufinanciranja matematičkim izračunom primijenili na sve članice sukladno Pravilniku o bodovanju i kategorizaciji, koji u obzir uzima rad s mladima, rang natjecanja, kategorizaciju sporta te skupinu sufinanciranja.

Rad Zajednice je pohvalio i Marijan Širac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i gospodarstvo naglasivši kako ga veseli porast brojke klubova isto kao i sportska raznovrsnost koju Pakrac nudi, a zahvalio se i svim članicama i rukovodstvu Zajednice na aktivnom sudjelovanju u ovogodišnjem sportskom programu “Pakračkog ljeta”.

szgp skupstina 2023 marijan