ŠK Pakrac Lipik Medium

Foto: Šahovski klub Pakrac-Lipik

Šahovski klub Pakrac-Lipik završio je drugoligašku sezonu na posljednjem mjestu nakon štu su se prošlogodišnjim naslovom prvaka 3. HŠL plasirali u viši rang. Iako su sastavu pridodali par pojačanja koji su dali rezultate, ispostavilo se da to ekipno nije bilo dovoljno za ostalih 11 koje su im se suprotstavile u 2. šahovskoj ligi Hrvatske - istok, a titulom prvaka lige okitila se Požega.

Proteklog vikenda odigrali su posljednja kola, a najuspješniji su bili protiv Slatine odigravši 3:3. U tom ogledu Dušan Lekić je upisao pobjedu u svom prvom nastupu za Pakrac-Lipik, dok su Alojz Macarol, Stevo Rađenović, Marinko Samardžić i Ivanić Zlatko - Šljivo upisali remije. Šokadija iz Starih Mikanovaca pobijedila ih je 5:1, a bod su remijima osvojili Dušan Lekić i Stevo Rađenović. U ispraćaju iz lige u posljednjem susretu snage su odmjerili s vukovarskom ekipom Codeasy 1 te ubilježili poraz 4:2, a bodove su remi utakmicama osvojili Dušan Lekić, Alojz Macarol, Stevo Rađenović i Tomislav Frajfogel.

Najviše pobjeda (3) upisao je Nenad Kuzmanović u šest nastupa, a najkorisniji igrač kluba bio je Stevo Rađenović koji je osvojio 3 i pol boda sve zahvaljujući neriješenim susretima (7).

Prošlosezonskim rezultatskim iskorakom i iskustvom više, članovi našeg šahovskog kluba ponovno će u dobro im poznato trećeligaško društvo, a tijekom sezone za Pakrac-Lipik su nastupali: Zlatko Ivanić - Šljivo, Tomislav Frajfogel, Andrija Runje, Petar Benković, Nenad Kuzmanović, Jasminko Vranješ, Alojz Macarol, Marinko Samardžić, Dušan Lekić i Stevo Rađenović.