DSC07279 Medium

Današnje lijepo sunčano poslijepodne na Gradskom stadionu Pakrac u istoj su mjeri posjetiocima utakmice Hajduka uljepšali igrači Dubravka Ljevakovića čistom pobjedom nad Dinamom iz Vidovaca 5:0.

Vrlo posjećena utakmica odmah je krenula furiozno kada je u 2. minuti Filip Matijašević uputio opasan udarac pored vratnice. Isti igrač našao se u još jednoj prilici u 8. minuti te taj put bez greške pogodio suprotni kut gostujućeg vratara za rano vodstvo domaćina 1:0. Dvije minute nakon pritisak Hajdukovog napada izazvao je grešku obrane Vidovčana gdje do lopte dolazi Matija Benković, no oštar udarac vratar Dinama odbio je u korner. Nova promjena rezultata čekala se do 19. minute kada je nakon pregršt dobivenih obrambenih duela Stjepan Kiš spretno postigao i pogodak nakon kornera te povisio rezultat na 2:0. Gosti s druge strane nisu napravili previše konkretnih situacija te se na odmor otišlo s dvostrukom prednošću Hajduka.

Drugo poluvrijeme ponovno je Hajduk imao inicijativu, a u 48. minuti napadačku igru u pogodak je zamalo pretvorio Filip Dietzman čiji je udarac fijuknuo tik pored stative. Nedugo zatim publika je vidjela novi bijeg Matijaševića, no udarac je završio preko gola. Uz podršku pakračkih navijača Smrtnika igra se preselila kompletno u polovicu gostiju, a nakon što je Matijašević pogodio u 54. minuti gredu, do lopte je došao Filip Dietzman koji nije pogriješio i volej udarcem zakucao loptu u mrežu za 3:0. Da se dobro razumiju unatoč jezičnoj barijeri, dokazali su Mohamadou Cassama - Ida i Matijašević u 67. minuti lijepom kombinacijom nakon koje je potonji povisio rezultat na 4:0. U nebrojenim prilikama Hajduka, za izdvojiti je pokušaj mladog Stjepana Mateša koji je ubačaj sa strane zahvatio iz voleja, a udarac je odsjeo na spojnici. Nepogrješivi kapetan Zelenih Adriano Baškiera suvereno je vodio ekipu na terenu što se očitalo i na ostalim igračima koji su neumorno slagali su šansu za šansom, a u 74. minuti im je malo nedostajalo do novog pogotka kada je nakon dubinske lopte Matijašević ostao kratak za pol koraka te je vratar ipak uspio ući u blok i obraniti udarac. Zato je u 83. minuti Julien Katie Brandon udarcem koji je završio u samim 'rašljama' stavio 'točku na i' još jednoj odličnoj predstavi Hajduka koja je završila konačnim rezultatom 5:0.

 FOTOGALERIJA

U petardi Hajduka nastupali su: Mihael Balog, Ivan Keć, Adriano Baškiera, Ivan Benković, Stjepan Kiš, Matija Benković, Nikša Grubišić, Mohamadou Cassama, Filip Dietzman, Julien Katie Brandon, Filip Matijašević. Rezerve: Neo Želimorski, Stjepan Dietzman, Stjepan Mateš, Fran Bešlić, Andrej Hrabušicki, Patrik Broš. Trener: Dubravko Ljevaković.