kuglanje siki naslovna

Kuglački klub „Pakrac-Papuk“, organizator Memorijalnog turnira „Siniša Karačić - Siki“, u petak je održao natjecanje u pakračkoj kuglani između četrdesetak zaljubljenika ovog sporta, a pobjednica ženske konkurencije je sjajna 13-godišnja Franka De Zan te inspirirani Josip Dumančić - Joca u muškoj konkurenciji. Franka je ujedno postigla i drugi najbolji rezultat natjecanja srušivši 206 čunjeva u 40 hitaca (20 pune, 20 čišćenje), a jedini kojima je uz nju pošlo za rukom srušiti preko 200 čunjeva bili su finalist muške konkurencije Davor Špelić - Špeco (204), trećeplasirani Jasmin Ramić (203) te pobjednik Joca (209).

Ovaj vrlo posjećeni turnir kojeg je prigodnim riječima otvorio predstavnik kluba Željko Major - Žulja, također je bio protkan sjajnim duelima u kvalifikacijama te polufinalima pa je naposljetku Simona Zukanović u meču za treće mjesto bila uspješnija od Slavice Blažević, dok je Davoru Schroteru za malo izmakla bronca u duelu s već spomenutim Jasminom Ramićem.

Lidiji Jirasek nije preostalo ništa drugo nego čestitati nepogrješivoj Franki na zasluženoj pobjedi u finalnom meču, na čije sjajne nastupe tijekom cijelog turnira nitko nije ostao ravnodušan. Istovremeno su Špelić i Dumančić odigrali uzbudljivo finale koje je odlučio doslovno zadnji hitac. Nakon neriješenog rezultata 1:1 u setovima, pristupili su razbacivanju (3 hitca u pune) gdje su također bili na samo čunj razlike uoči posljednjeg hitca. U najvažnijem trenutku Špeci je ipak popustila koncentracija te je srušio samo tri čunja, što je Joca objeručki prihvatio te u stilu trijumfirao srušivši svih devet čunjeva i tako svim prisutnima priredio dojmljiv trenutak za sjećanje i na najbolji način zaključio odličan turnir, kakvog je Siki i zaslužio.

IMG 20231215 215059 Medium

Vjerojatno najponosnija osoba po završetku turnira bio je Robert De Zan, Frankin otac i trener mladih kategorija Pakrac-Papuka kojeg sam pitao za utiske. „Naravno, veseli me ne samo Frankin nastup, nego i svih ostalih. Primjerice na prošlom natjecanju među vršnjakinjama najbolja je bila Slavica, prije toga Lorena Zubalj, stvarno imamo odličnu mladu ekipu koja trenira samo nešto više od godinu dana. Upijaju kao spužve, tehnički su dotjerane i sada je nadalje sve na njima, a vjerujem kako će kroz koju godinu ostvarivati još bolje rezultate na državnoj razini.“

FOTOGALERIJA

Medalje najuspješnijima uručila je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, koja je uz pohvale organizatorima i sama bila mišljenja kako je ovo bio najbolji turnir dosad te koji je dao naslutiti kako odlični rezultati mladih nada daju zdrave temelje za svijetlu budućnost pakračkog kuglanja. Također, medalje je uručila i obitelj Siniše Karačića u čije se ime i odigrao ovaj kuglački Memorijal, supruga Mihaela te sin Ivano koji je i svojim nastupom sudjelovao na turniru.