dental pierobon šugić šume

Naslov prvaka seniorske i veteranske konkurencije 18. Božićnog malonogometnog turnira Lipik 2023 osvojile se pakračke ekipe pod nazivom DentalMed Pierobon/Šume Šugić i Pizzeria Hookah. Turnir je odigran u lipičkoj dvorani krajem prosinca između dvanaest ekipa, a DentalMed Pierobon/Šume Šugić u finalu Glavnog turnira su pobijedili 1:0 novljansku Pilanu Šokčić, dok je Pizzeria Hookah s identičnim rezultatom slavila protiv Restorana Nade.

Pobjednički pehar Glavnog turnira osvojili su Andrija Putak, Filip Dietzman, Nikša Grubišić, Matija Benković, Toni Brezina, Filip Matijašević, Stjepan Petrović, Mateo Jakšić, Giulijano Pierobon i Bruno Bogović, a ekipu su vodili Alen Grafina i Slavko Vuić. Za napomenuti je i odsustvo Petrovića u finalnoj utakmici zbog podviga i naslova prvaka na zagrebačkoj Kutiji šibica osvojenog isti dan, isto kao i Matijaševića koji je proglašen i najboljim igračem turnira, što je naposljetku pozdravljeno velikim aplauzom i u lipičkoj dvorani. Jedini pogodak na toj utakmici postigao je Jakšić, a istaknuo se i Putak s par sjajnih intervencija te onom u posljednjoj sekundi kada je svojoj ekipi osigurao pobjedu i nagradu od tri tisuće eura obranom kaznenog udarca.

nikša grubišić naj igrač

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i organizator Udruga Mladi Lipika na čelu s predsjednikom Matejom Nemethom uručili su nagrade najboljim ekipama i pojedincima, tako je najprestižniju nagradu za najboljeg igrača turnira osvojio jedan od najistaknutijih igrača pakračkog Hajduka Nikša Grubišić, titulu najboljeg vratara odnio je bivši mu suigrač Ivica Huska iz ekipe Pilana Šokčić, dok je najviše pogodaka (6) postigao član pobjedničke ekipe Mateo Jakšić.

Pizzeria Hookah osvojila je veteranski turnir u konkurenciji šest ekipa, najboljim igračem proglašen je Mario Komljenović, član Hooke, dok je nagradu za najboljeg vratara osvojio Alen Nadaždi iz poražene ekipe u finalu. Za sastav Hooke nastupali su Saša Poletto, Saša Komljenović, Boris Prohaska, Stipo Šugić, Tomislav Kužilek, Darko Kovačić, Mario Komljenović, Adriano Baškiera, Elvis Kokalović i Goran Andričić. Voditelj ekipe bio je Dubravko Ljevaković.

pizzeria hookah

Foto: FB Hookah bar-pizzeria

Na turniru za mlađe kategorije, najbolji pakrački rezultat postigla je ekipa Hajduk Pakrac U-13 koja je finale izgubila na penale protiv momčadi Daruvar Zeleni.

hajduk u 13

Fotografije: Compas