tk pakrac izborna skupstina naslovna

Na jučerašnjoj Izbornoj skupštini Teniskog kluba Pakrac održanoj u prostorijama pakračke sportske dvorane izglasano je novo rukovodstvo kluba - za predsjednika je izabran Mario Barać, za dopredsjednika Marijan Širac te za tajnika Dean Nagy. U Upravni odbor također su imenovani i Marko Pušćenik, Igor Mašić, Alen Orzes te Dario Perković.

Sve točke dnevnog reda izglasane su jednoglasno, a podnoseći izvješće o radu, Barać je naglasio kako su u rujnu organizirali turnir slučajnih parova koji je uz lokalne privukao i tenisače iz Sirača, Daruvara i Zagreba. Listopad je bio rezerviran za Pojedinačno prvenstvo kluba, a tijekom zime ustalili su svaki mjesec organizaciju turnira slučajnih parova koji je očito bio najprihvaćeniji format natjecanja naših teniskih rekreativaca. Pokrenuli su i Proljetnu tenisku ligu te sudjelovali i na turnirima u okolnim gradovima.

„U 2024. godini nastavljamo s uhodanim aktivnostima i natjecanjima i uvodimo neke novitete. Nemamo uvjete za službena ligaška natjecanja pa ćemo i ove godine imati klupske turnire, Proljetnu tenisku ligu, isto kao i singl turnir povodom međunarodnog Olimpijskog dana. Tijekom godine planiramo posjećivati turnire koje organiziraju klubovi u okolici i tako održavati dobre odnose, a našim igračima pomoći u smislu plaćanja kotizacije. Jedna od bitnijih stavki je i ustrojavanje Škole tenisa koja odlično radi pod vodstvom trenera Dine Galijaša, a koji je 3. veljače vodio polaznike na Davis cup meč Hrvatska - Belgija u Varaždinu“, rekao je o planovima za 2024. godinu predsjednik Barać.

tk pakrac

Potreba za novim teniskim trenerima

Da je tenis sve popularniji među Pakračanima, govori i činjenica kako u klubu planiraju pronaći nove trenere koji bi rasteretili Galijaša u budućnosti. U planu je i opremanje polaznika škole te proširivanje turnira s klubovima u blizini (Nova Gradiška, Požega, Daruvar) te uspostaviti suradnju s Teniskim savezom Požeško - slavonske županije i probati inicirati pokretanje natjecanja za mlade u sklopu saveza (Požega, Pleternica, Pakrac). Također, nova postava Uprave kluba će se maksimalno angažirati oko izgradnje dva teniska terena s rasvjetom, najprije u iznalaženje sredstava, a potom i u izgradnju terena koji su prijavljeni na natječaj Ministarstva turizma i sporta.

Završetak Skupštine zaključen je usuglašenjem članova nakon kratke rasprave u vezi s izradom web stranice kluba na kojoj će biti sve informacije vezane za klub, rezultati, rang liste i sl.