mazoretkinje naslovna

Proteklog vikenda održano je državno prvenstvo u mažoret plesu u organizaciji Hrvatskog saveza mažoretkinja u Krapini na kojem je sudjelovalo preko 900 natjecatelja iz 17 hrvatskih gradova. Mažoretkinje Grada Pakraca pod vodstvom trenerica Nikoline Gunjević i Jelene Pečanić uspjehom na prvenstvu ostvarile su i plasman na Europsko mažoret prvenstvo koje će biti održano u listopadu u nizozemskom Eindhovenu.

viber slika 2024 04 22 14 00 42 134 1

S obzirom da djeluju tek nešto više od godinu i pol dana, njihovi su rezultati još zapaženiji na hrvatskoj mažoret sceni. „Od prošle godine Pakrac je novo ime na državnim natjecanjima kako u mažoret plesu tako i u twirlingu, mislimo da smo dokazali da bez obzira što smo tek nedavno započeli našu plesnu priču možemo već sada stati uz bok onima koji su već godinama na pobjedničkim postoljima u određenim kategorijama. Ponosne smo na sve naše djevojčice i djevojke i na sve njihove izvedbe na ovom prvenstvu. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da otputujemo u Krapinu, a posebno roditeljima koji su bili uz nas cijelo vrijeme i najbolji navijači, kao i našoj gradonačelnici Anamariji Blažević bez čije podrške naša priča vjerojatno ne bi ni započela“, rekle su trenerice Nikolina i Jelena.

viber slika 2024 04 22 14 00 42 480 1

Uz Europsko mažoret prvenstvo na koje putuju u listopadu, naše mažoretkinje počinju i s pripremama za regionalno prvenstvo koje će se održati u lipnju u Požegi. U srpnju će neke djevojčice koje su članice i Twirling kluba Lipik - Pakrac pod vodstvom istih trenerica sudjelovati i na Europskom twirling prvenstvu u Poreču za koje su se kvalificirale na državnom twirling prvenstvu još u siječnju u Zagrebu i koje im je također donijelo titule državnih prvakinja.

Nesumnjivo ovaj uspješni trenerski dvojac očekuje puno posla u ostatku godine, ali kako i same kažu, uspjeh je rezultat savjesnog rada, upornosti, učenja, predanosti i ljubavi prema onome što radiš.

viber slika 2024 04 22 14 00 43 513 1

Foto: Mažoretkinje Grada Pakraca