dph pakrac naslovna

Pakračko Društvo prijatelja splitskog Hajduka održalo je Osnivačku skupštinu 20. travnja u vijećnici kurije Janković na kojoj je za predsjednika izabran Matija Brinjak, za dopredsjednika Franjo Eck te za tajnicu Matea Čop.

Radi se o novoj udruzi sa starim licima budući da je ista takva Udruga funkcionirala pod drugim imenom na području Pakraca u razdoblju od 2014. do 2016. godine kada su odradili dvije humanitarne akcije, turnir u malom nogometu za pomoć potrebitima gdje su skupili dostatna novčana sredstva za pomoć, a također su bili jedni od Društava prijatelja Hajduka koji su među prvima uveli nagradu za najboljeg igrača Hajduka godine pod imenom Plaketa „Milan Rapaić“, koja se dodjeljivala u Splitu u trofejnom Salonu gdje su nagrade dobili Tino Sven Sušić i Lovre Kalinić, današnji kapetan Hajduka.

DSC09689 Medium

U planu rada te financijskom planu za 2024. godinu obrazložio je kako će se Udruga financirati isključivo donacijama, a planirano je organizirati gledanje utakmica Hajduka prijenosom uživo, organizirano posjetiti domaću utakmicu na Poljudu u Splitu te također otići podržati klub i na dva gostovanja.

„Okupio sam nekoliko prijatelja i poznanika kako bismo ponovno pokrenuli Udrugu koja je funkcionirala odlično do samog kraja kada smo spali na 42 člana, a ugovorom smo bili obavezni imati minimalno 50, što je isti uvjet i danas. Na našu radost početkom prosinca uspjeli smo prikupiti 130 članova na akciji učlanjenja što je izazvalo vrlo pozitivnu reakciju udruge Naš Hajduk. Zahvalio bih se i članovima s daruvarskog područja koji su nam se priključili i odlučili širiti ovu našu zajednicu na još veći nivo. Danas se nalazimo ovdje kako bismo napokon ovaj dugi period od šest mjeseci zabilježili Osnivačkom skupštinom i službeno postali jedan krak hobotnice zvane Hrvatski nogometni klub Hajduk Split, rekao je okupljenima predsjednik Matija Brinjak.

DSC09693 Medium